Pårørende til langvarigt eller kronisk syge og handicappede i Assens Kommune har siden 2013 kunnet få hjælp og vejledning hos en pårørenderådgiver.

Nu barsler kommunen med et tiltag, hvor pårørende skal hjælpe hinanden, fortæller Helle Andersen, leder af sundhedsfremme og forebyggelse i Assens Kommune.

- Vi skal i gang med et projekt, som hedder "Lær at takle hverdagen som pårørende", hvor vi via Komiteen for Sundhedsoplysning har fået uddannet pårørende til at undervise pårørende. Det vil sige, dem, som virkelig har haft pårørenderollen inde på livet - opgaven og følelserne med at være pårørende - skal undervise andre.

Det er en god idé, mener Marie Lenstrup, formand for Foreningen Pårørende i Danmark.

- Det kræver, at der er nogle til at sætte det i gang. Det kan pårørenderådgiveren, og så kan det på sigt blive selvkørende netværk. Når først man får pårørende ind i et netværk med andre pårørende, oplever langt de fleste, at det er utrolig givtigt, siger hun.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
2
Assens er i front: Kun seks kommuner har pårørende-rådgiver

Assens er i front: Kun seks kommuner har pårørende-rådgiver

Opgaver bliver projekter

Opgaver bliver projekter

Pårørenderådgiver: Jeg gør en forskel

Pårørenderådgiver: Jeg gør en forskel