På vej: Vestfyn får premiere på teaterfestival

Ny teaterfestival åbner næste år i Assens Kommune. Foto: Morten Dueholm

På vej: Vestfyn får premiere på teaterfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks første landsdækkende teaterfestival for børn og unge kan opleves i Haarby og Assens fra 29. juni til 1. juli næste år.

Assens: Landsforeningen for dramatisk virksomhed har taget initiativ til en teaterfestival, hvor værtsrollen skifter hvert år. Første festival afvikles i et samarbejde med de to teaterforeninger Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen i Assens og Haarby Amatør Teater.

Fra fredag 29. juni til søndag 1. juli 2018 vil teatergrupper for børn og unge mellem 6- til 25 år fra hele landet således samles i Haarby og Assens. Formålet er ifølge formand i Lirekassen, Lone Skrøder, at give "teatertossede" børn og unge mulighed for at møde ligesindede og skabe venskaber på tværs af alder, køn og geografi. Sideløbende skal festivalen bidrage med ny inspiration gennem tre intensive dage med fokus på alle genrer fra scenekunstens verden.

Deltagerne får rig mulighed for at udfolde sig på scenen, både i forestillinger med stort publikum og for en mindre skare. Festivalen udgøres af tre-fire offentlige forestillinger samt en række workshops og mindre stykker, hvor deltagerne både giver og får feedback på hinandens stykker.

150-300 deltagere på festival

Ifølge Lone Skrøder er det endnu uvist, hvor mange der deltager i festivalen.

"Et foreløbigt skøn vil være 150-300 børn og unge. Dertil kommer gruppeledere og forældre til nogle af de mindste", skriver Lone Skrøder til redaktionen, og tilføjer:

"Vi glæder os til, sammen med frivillige aktører og samarbejdspartnere, at kunne skabe en berigende kulturel oplevelse for mange".

Som optakt til forberedelserne inviterer Lirekassen og Haarby Amatør Teater til et orienterings- og dialogmøde, onsdag 31. januar i Arena Assens./EXP

På vej: Vestfyn får premiere på teaterfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce