På den store scene igen

Se billedgalleri
Kirsten Gramm Mogensen, der er socialdemokrat i byrådet i Assens, medvirker med sin tekst og sang, på CD-en "Arbejdsliv Nu". Den 26. september kan den syngende politiker høres live ved et offentligt arrangement i AOF-salen i Svendborg.

På den store scene igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem vandt talentkonkurrence for 50 år siden og varmer nu op til koncert med mega-stjerne

HAARBY: Der er gået over 50 år, siden det socialdemokratiske medlem af Assens Byråd Kirsten Gramm Mogensen vandt en talentkonkurrence i Fyns Tivoli i Odense.

- Jeg var syv år og så lille, at jeg stod på en stol, mindes den garvede lokalpolitiker.

Men modsat andre af tidens purunge sangere som Gitte Hænning og Dorthe Kollo blev det aldrig til en karriere i mediernes søgelys.

- Jeg har altid sunget, men aldrig som rigtig professionel. Som barn trallede jeg altid ved bordet, selv om min strenge far krævede madro. Han var anlægsgartner, og efter skoletid ventede der arbejde i marken. Så der var ikke tid til at dyrke sangen rigtigt. Det blev dog til endnu en 1. plads i Fyns Tivoli, men den måtte jeg som 10-årig dele med en pige fra Aalborg og blev smaddersur.

- Som teenager trådte jeg dog op som refrænsangerinde til bondeballer i fynske forsamlingshuse. Men her hentede min far mig altid klokken to. Hans datter skulle ikke ud i noget snavs.

Kirsten Gramm Mogensen har siden dyrket sangen bl.a. i Haarby Amatør Teater og i små foreninger ledsaget af sin faste pianist, den på Vestfyn legendariske Per Rye Pedersen, Ebberup.

- Jeg har en stor berøringsflade og kontakt med mange. I de små fattige foreninger, f.eks. for pensionister, optræder jeg uden beregning, men får til gengæld glæden ved at synge for dem som belønning.

- Mit repertoire er bredt funderet. Jeg synger alt, siger Kirsten Mogensen.

Fredag skal hun imidlertid på ny synge for et publikum, der måske bliver lige så talstærkt som i de glade halvtressere i Fyns Tivoli.

Det sker ved en koncert i AOF-Salen, Vestergade 23 i Svendborg.

En af verdens bedste

Aftenens hovedsolist er ingen ringere end nordamerikanske Anne Feeney. Hun anses af kendere for at være en af verdens bedste sangerinder inden for genren arbejdersange.

Kirsten Gramm Mogensen er blandt de seks danske solister, der varmer op til megastjernen med nye og gamle arbejdersange.

Og hun har selv skrevet teksten til det ene af sine tre numre. Det hedder "Reform" og findes også på en cd "Arbejderliv NU", som blev præsenteret sidste år på PH Cafeen i København under overværelse af fhv. statsminister Anker Jørgensen.

Lidt a la Brecht

- For mig er min tekst en måde at føre politik på. Den er lidt i Brecht-genren og kunne nok ikke være skrevet af en fra Venstre, siger hun.

Et par af linjerne lyder:

"Reform på reform bliver sat i gang/ uden hensyn til om der er trang/ og dem som skal passe de syge og børn/...nok samfundets vigtigste plejetørn."

Koncerten i Svendborg begynder kl. 19.30, og billetter købes ved indgangen for 50 kr.

Cd'en med bl.a. Kirsten Gramm Mogensens sang og tekst distribueres af fagbevægelsen, men kan downloades på nettet. Melodien er af Michael Castor, Gislev.

- Jeg arbejder allerede på et nyt koncept, men vil ikke røbe mere, siger Kirsten Gramm Mogensen.

Hun danner i øvrigt værtspar ved den store koncert i morgen sammen med Ole Rolf Lassen fra Rudkøbing.Foruden sin egen sang synger hun klassikeren "Når jeg ser et rødt flag" og den nye "Hvis du vil".

På den store scene igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce