Siden Jørgen Wædeled Rasmussen og hans søn begyndte at sælge frisk fisk på havnen i Assens hver lørdag, har der været travlt i kutteren Simone. Så travlt, at de overvejer at holde åbent en dag mere i løbet af ugen.

Den lyseblå fiskekutter Simone vipper roligt på de små skvulp i Assens havn. Selvom vinden har godt fat, skal der mere til at rokke den solide båd. Jørgen Wædeled Rasmussen har solgt frisk fisk fra havnen siden foråret, og det viste sig hurtigt at være en rigtig god ide. Efterspørgslen på fiskene er nemlig så stor, at folk gerne kører fra den anden side af bæltet for at købe makreller og fladfisk.

Fakta

Kutteren Simone sælger frisk fisk på haven i Assens lørdag morgen, hvis det ellers har været vejr til at fiske.Det er Jørgen Wædeled Rasmussen og hans søn, der selv fanger, klargør og sælger fiskene.

Pighvar, rødspætter, skrubber og ising er blandt udvalget af fisk, de sælger. Der er som regel også makreller.

Fladfisk og makreller koster 35 kroner kiloet. Pighvar koster 120 kroner kiloet.

Man kan holde øje med de friske fisk på Facebook - søg på Fisk fra Assens.

- På nogle dage i løbet af sommeren, har der været kø hele vejen ned til den store vej, fortæller Jørgen Wædeled Rasmussen og peger i retningen af Søndre Havnevej ved Assens Havn.

Han tilføjer;

- Jeg har sagt til folk, at de gerne må ringe i forvejen, når de kommer langvejs fra, for der kan nemt være udsolgt på et par timer.

Sprællende frisk fisk

Jørgen Wædeled Rasmussen er 61 år og har arbejdet som vognmand i 38 år. Da han solgte sit firma, var det planen at gå på pension, men efter kun få dage købte han og sønnen Thomas båden sammen, og nu fisker han i stedet.

- Jeg kunne ikke holde ud at sidde stille. Det er jeg jo ikke vant til, fortæller Jørgen Wædeled Rasmussen med et glimt i øjet.

Far og søn sejler ud i det lokale farvand, når de skal hive fisk i land. Derfor er der ikke alverdens fisk på spisekortet. Til gengæld er de så friske, at de stadig er levende.

- Vi har dem enten i et bassin eller gående i net ved siden af båden. Det er faktisk lige før, at folk selv kan pege på, hvilken fisk de vil have, inden den bliver renset og flået, fortæller Jørgen Wædeled Rasmussen.

Han og sønnen Thomas er ofte afsted både torsdag og fredag for at fange fisk nok til det sultne folk. De fisk der bliver fanget torsdag, lægger de på is.

Søsterbådene

Fiskekutteren Simone er en 50 fod lang, lyseblå og velholdt båd. Dækket er renskuret, og man finder dårligt en dråbe olie i motorrummet. Derfor var det heller intet problem at få en glad smiley af Fødevarestyrelsen. Den hænger i vinduet i kutterens styrehus. Det højeste punkt på båden. Men selvom Simone knejser stolt i Assens Havn, er det ikke hende, der trækker de mange fisk i land. Det er hendes lillesøster Simone 3, der ligger lige bagved. Den er noget mindre, men dog identisk med den båd, hvor fiskene bliver solgt fra. Her ligger 3500 meter garn pænt renset og klargjort til næste tur.

- Men det er vejret, der bestemmer om vi kommer ud. Så det er også vejret, der afgør om der er frisk fisk i weekenden, fortæller Jørgen Wædeled Rasmussen

Han håber, at de snart kan begynde at sælge friske fisk endnu en dag om ugen.

- Der er flere ting, der skal gå op i en højere enhed. Men vi har kig på en båd mere, men lad os nu se, lyder det hemmelighedsfuldt fra Jørgen Wædeled Rasmussen.

  • fyens.dk