Overforbrug før eller nu


Overforbrug før eller nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI: Det er hverdagsudgifterne - ikke anlægsbudgettet, der tynger i Assens

ASSENS: Det er ikke anlægsudgifterne der har tæret på Assens Kommunes kassebeholdning.

Faktisk giver "Helhedsplanen" med ombygningen af de tre skoler, sygehuset og Korsvang og de hjemtagne lån til formålet 4,7 mio. kroner. i overskud, selv hvis man ikke regner salget af Borgerskolen med.

Men siden 2001 har der været et samlet underskud på driften når man medregner afdrag på lån på i alt 41,3 mio. kroner. Borgmester Truels Schulz (K) uddrager det af "Redegørelse vedrørende Assens Kommunes økonomi 2001-2002". Et tre en halv side langt dokument, skrevet af kommunens administration og fremlagt på økonomiudvalgsmøde inden det er sendt ud til resten af byrådet.

Underskuddet er blevet dækket dels ved salg af brugsretten til Assens Marina for 12 mio. kr. dels ved kasseforbrug og forskellige finansielle omlægninger.

"Dermed kan vi konstatere at forudsætningerne for en "sund økonomi" bestemt ikke har været til stedet", skriver Truels Schultz i en kommentar til redegørelsen.

- Vores ærinde er ikke at udstille nogen, vi har en pligt til at give et retvisende billede af, hvordan økonomien ser ud, siger Truels Schultz, der må erkende, at han selv, som resten af den borgerlige gruppe har medansvar for de trufne beslutninger.

- Driften 2001-2003 har ikke givet underskud. Det er kun 2004, siger Venstres gruppeformand Anders Rasmussen.

Han forklarer det store røde tal med, at man alene har taget udgangspunkt i de oprindelige vedtagne budgetter uden at tage højde for de justeringer, der er sket i årets løb. Men at en forudsætning for, at økonomien kunne hænge sammen har været, at Borgerskolen skal sælges.

- Det her har i hvert fald lært mig aldrig mere at indgå mundtlige aftaler, siger han.

- De andre vil bare sløre årsagen til en unødvendig stor skattestigning. Dels har de sagt ja til at udvide driften med 28 mio. kroner, dels vil de bruge 9 mio. kroner, godt nok fordelt på to år, til et helt urealistisk multihalprojekt, siger Anders Rasmussen.

Han håber, at mange vil møde op til Venstres økonomimøde i Tobaksgaarden torsdag aften.

Omvendt ser begge politikere også frem til, at den økonomiske debat lægger sig.

Overforbrug før eller nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce