Over- eller underskud i Assens Kommune


Over- eller underskud i Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg opfordrer hermed samtlige medlemmer af Assens Kommunalbestyrelse til at læse Holbergs "Den politiske kandestøber". Her møder man byens vise mænd i en dis-kussion omkring emnet: Er Hamburg en havneby? På den tid havde man ikke sikre kort, der øjeblikkelig kunne afgøre Hamburgs beliggenhed. I året 2004 har man ikke sikre regnskaber, der kan afgøre, om kommunen har over- eller underskud. Regnskabsmetoden er fra før kommunesammenlægningen i 1970. Dengang havde sognerådsformanden en cigarkasse med gummibånd omkring. Heri befandt sig kommunens "kasseregnskab". De politiske kandestøbere på Holbergs tid, og kommunalbestyrelsen i dag, har ikke nogle sikre metoder til at afgøre "sagen". Der udformes ikke et ganske almindeligt driftsregnskab samt en status med en aktiv/passiv-side.

Jeg har et forslag til handelsskolens regnskabslinje: Lav en moderne "case". Hent diverse regnskabstal fra afslutningen af både 2003 og 2004 (brug evt. loven om akt-indsigt). Lav herefter et driftsregnskab. Alle disse tal er "faktiske" begivenheder, de skulle ikke volde nogen problemer. Da Assens Kommune vel ikke har nogle imaterielle aktiver, er der kun afskrivninger samt fastsættelse af værdien af kommunens ejendomme (f.eks Borgerskolen, og rådhuset). Så kunne man samtidig se, hvem der egentlig ejer rådhuset! Herefter har man så et regnskab, der afspejler de faktiske forhold. Hvor svært kan det være for elever på Handelsskolen med lidt hjælp fra lærerne. Er det ikke en spændene opgave fra "det virkelige liv". Så får vi set egenkapitalens størrelse. Så er vi på omgangshøjde. Parat til kommunesammenlægningen. Nu har vi produceret et "kort", der viser Hamburgs beliggenhed.

Jeg kender alle indvendingerne fra skolen. Vi har ikke tid! Vi kan ikke få tallene. Det går ud over læseplanerne. STOP-STOP. Se på mulighederne for at blive den første handelsskole, der laver en "case" på regnskabet fra jeres egen by. Det kan udvikle sig til, at alle handelskoler udfører denne opgave. Fedt mand! Man bliver helt opstemt. O.k. - vi går i gang. Så hurtigt som muligt hr. regnskabslærer. Er det ikke en dejlig opgave? Deadline! Skal vi sige 01-03-05.

Over- eller underskud i Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce