Otte uger for at skrive et c.v.


Otte uger for at skrive et c.v.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AKTIVERING: På AF Fyn bruger ledige mellem en halv og to timer på den samme opgave

ASSENS: En stor del af et otte ugers aktiveringskursus for ledige i Assens Kommune går med at skrive et c.v., og det er mange gange mere end hvad det tager for den samme opgave på Arbejdsformidlingen.

- Det tager et sted mellem en halv time og to timer for dem, der laver det her, siger Dan Schou, AF-Fyn i Odense.

Han tager sig af de ledige, der har sværest ved at skrive et curriculum vitae (c.v.), dvs. en beskrivelse af den lediges uddannelses- og joberfaring.

Det står i kontrast til, hvad der er afsat af tid til nøjagtigt den samme opgave hos det private konsulentfirma Nellemann Konsulenterne, som et spinkelt borgerligt byrådsflertal i Assens Kommune har udliciteret opgaven til i foreløbigt et år.

Det koster kommunen to millioner kroner at få de ledige på kursus i enten tre eller otte uger, efterfulgt af ulønnet praktik.

Dem, der hurtigst ser ud til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, skal nøjes med tre ugers aktiveringskursus, mens andre ledige med lidt tungere problemer kommer på skolebænken i otte uger.

- Hovedparten af tiden på de otte uger skal vi bruge på at skrive et c.v., siger en af de ledige, den 19-årige Truels Truelsen, Assens.

Samme c.v. alle steder

Hos AF-Fyn i Odense har man dagligt hold på 40 mennesker, der på kort tid opretter et c.v., mens man i Assens har hold på 15-20 stykker, som er dage- eller ugevis om det samme.

- For at lave et c.v. skal man være meget tung for ikke at kunne holde to møder om dagen. Det gør vi på Arbejdsformidlingen. Vi holder klokken 10 og klokken 13, og alle går herfra med et lovligt c.v., siger Dan Schou.

Udformningen af det c.v., de ledige skal udfylde, er ens, uanset om det er i Odense eller Assens.

- Hvis loven skal opfyldes, skal det være vores c.v.-bank. Det er dét, folketinget har vedtaget. Et privat konsulentfirma må godt opfinde en c.v.-bank selv, men de må ikke undgå vores, siger Dan Schou.

Projektleder Anne Sophie Hensgen, Nellemann Konsulenterne, afviser, at man bruger otte uger på at skrive et c.v..

- Nogle af dem har måske allerede et c.v. i skuffen eller på computeren derhjemme, så det tager ganske kort tid. Så er der andre, som ikke er erfarne med en computer eller ikke er vant til at være skriftlige. Der tager det lidt længere tid, og derfor kan det tage op til to-tre dage, hvor der bliver arbejdet meget koncentreret, siger Anne Sophie Hensgen.

- Hvis jeg var...

Hos AF-Fyn erkender man, at nogle nærmest skal have ført hånden for at udfylde et c.v., men derfor tager det alligevel ikke mere end højst et par timer.

- Hvis jeg var rådgivende firma, ville jeg da også sige, at det tager to uger, hvis man får kursuspenge for den tid, siger Dan Schou, AF-Fyn i Odense.

Otte uger for at skrive et c.v.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce