Ordblind misbrugt til forsikringssvindel


Ordblind misbrugt til forsikringssvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SNYD: Bagmand anvendte ordblinds underskrift til at snyde forsikringsselskabet Alm. Brand

GAMTOFTE: - Jeg troede, jeg skrev under på noget helt andet, end det, der egentligt stod på sedlen, fortalte en ordblind mand, der knap kan stave sit eget navn, i byretten i Assens i går.

Tre mænd og en kvinde, alle fra Gamtofte, stod tiltalt for at have forsøgt at snyde forsikringsselskabet Alm. Brand for et beløb svarende til cirka 50.000 kroner.

Snyderiet foregik ved, at den 44-årige bagmand og hovedtiltalte bag bedrageriforsøget, anmeldte til forsikringsselskabet, at han ved en brand i Gamtofte tilbage i 2002 havde mistet flere forskellige ting, der end ikke befandt sig i den bygning, der nedbrændte.

Den ordblinde, der dengang var nabo til den 44-årige, blev snydt til at underskrive en inventarliste med ting, der ikke befandt sig i bygningen. Dette for at underbygge legitimiteten af forsikringskravet over for Alm. Brand.

Listen blev læst op for den ordblinde mand af den 44-årige, men han undlod at nævne samtlige ting på listen, og derfor gik den ordblinde nabo med til at underskrive dokumentet. Først bagefter opdagede han, at han var blevet misbrugt.

Alle dømt

Under sagen kom det frem, at den 44-årige var den eneste, der har haft et økonomisk motiv til forsøget på svindle. Forud for episoden var han havnet i dyb gæld efter et forulykket forsøg på at starte selvstændig virksomhed.

Det kom også frem, at den 44-årige har forfalsket en underskrift på en kvittering ved hjælp af en scanner.

Derfor betegnede byretten også ham som hovedmanden og idømte ham den hårdeste straf af de fire. Den 44-årige fik 60 dages betinget fængsel, der kan gøres ubetinget, hvis han begår ny kriminalitet inden for det næste år.

De øvrige blev dømt for medvirken til forsøg på bedrageri, men slap alle med mindre straffe.

Ingen af de fire personer er tidligere dømt for lignende kriminalitet.

Ordblind misbrugt til forsikringssvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce