Oplev skolehavernes fortræffeligheder

Tilbage i 2014 besøgte daværende undervisningsminister Christine Antorini (S) Tommerup Skoles nye skolehave, som er blevet til i samarbejde med Helle Boesen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Oplev skolehavernes fortræffeligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ellevilde Skolehaver har masser af arrangementer torsdag, hvor alle kan deltage

Madens vej fra jord til bord. Det er, hvad Ellevilde Skolehaver har fokus på, så skoleelever lærer mere om den mad, som de putter i munden. Et initiativ som har kørt i 10 skoler i Assens Kommune i 2015.

Derfor har skolehaverne valgt at holde åbent for at forældre, bedsteforældre, lokalsamfundets borgere og alle andre interesserede kan få lejlighed til at opleve skolehavens fortræffeligheder med hensyn til at være et grønt læringsrum og ikke mindst se og smage høsten fra skolehaverne.

Det hele vil løbe af stabelen torsdag den 10. september, og Helle Boesen, lokalaktør og koordinator for Netværket for Ellevilde Skolehaver, glæder sig til at byde folk inden for i haverne:

- Først og fremmest bliver det dejligt at kunne fortælle om projektet til dem, som endnu ikke er klar over, hvad det er for noget. Derudover bliver det dejligt at se glæden hos alle børnene, som får mulighed for at vise deres haver frem, siger Helle Boesen, der beskriver selv som have-nørd.

Kulturarven gives videre

Flere steder vil der være smagsprøver lavet af eleverne på bålkomfur, som Ellevilde Skolehaver har fået fremstillet hos Fugleviglund Produktionshøjskole i Vissenbjerg.

Derfor håber Helle Boesen, at folk vil møde op og smage på tingene.

- Der vil være rig mulighed for at smage mange forskellige ting. Og det er med børnene i centrum. Det er dem, som har lært dyrkningen af jorden, hvilket er vigtigt for at give den kulturarv videre, som mange børn ikke får med i dag omkring den viden og de erfaringer som er til stede fra jord til bord, siger Helle Boesen og forklarer, at hun igennem hele sit liv har brugt sine grønne fingre - de sidste mange år som økolog.

Oplev skolehavernes fortræffeligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce