Opgør om ISS-affære


Opgør om ISS-affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØRNEHAVER: ISS-problemer splitter Assens Byråd

ASSENS: Tonen var skarp, da Assens Byråds politikere i aftes som det sidste punkt på byrådets dagsorden drøftede, hvad der skal ske med de fire udliciterede børnehaver, der har været præget af turbulens i de seneste uger.

Borgmester Hans Ole Hansen (V) havde sat ISS-børnehaverne på byrådets dagsorden for at få lejlighed til at give de øvrige byrådspolitikere en orientering om børnehavernes situation - og desuden at give en nøjagtig redegørelse for det dramatiske hændelsesforløb i den forgangne uge, hvor børnehavernes bestyrelsesformænd opfordrede til at sige kontrakten med ISS op, og hvor personalet i daginstitutionerne valgte at nedlægge arbejdet.

- Efter at have holdt møde med direktøren for ISS CarePartner, Søren Gaardboe, har jeg nu tillid til, at firmaet vil overholde de aftaler, der ligger i den indgående kontrakt, både hvad angår økonomien og det pædagogiske indhold. Desuden er det slået fast over for direktøren, at vi forlanger, at firmaet sørger for at genskabe den tillid, der er gået tabt fra forældrenes og personalets side, oplyste Hans Ole Hansen.

- ISS er blevet konfronteret med et ultimativt krav om, at kontrakten skal overholdes ikke bare lige nu, men i en årrække frem, så hvis de ikke agtede at gøre det, så kunne vi lige så godt afbryde samarbejdet nu, supplerede Kamma Hansen (V), der er formand for Assens Kommunes udvalg for undervisning og kultur.

S: Tilliden brudt

Borgmesterens mundtlige redegørelse om problemerne i de fire børnehaver blev efterfulgt af en langvarig debat i byrådssalen, hvor det socialdemokratiske mindretal talte for en opsigelse af kontrakten med ISS CarePartner - og en tilbagegang til offentlig drift.

- Der er især to vigtige ting, der ikke er til stede, og det er åbenhed og tillid. Desuden er økonomien tvivlsom. Faktisk viser vores beregninger, at det er blevet helt op imod en million kroner dyrere for kommunen efter privatiseringen, påpegede Henrik Hansen (S).

Borgmester Hans Ole Hansen mente modsat, at Assens Kommune i år har sparet cirka 100.000 kroner på udliciteringen.

På tværs i salen var der desuden uenighed om, i hvilket omfang, der reelt har været problemer i børnehaverne.

- Vi glemmer, at ISS hidtil har klaret opgaven godt. Der har jo overhovedet ikke været nogen problemer indtil lige før sommerferien, mente Anders Rasmussen (V).

Socialdemokratiet vil på næste byrådsmøde fremsætte forslag om, at kommunen siger sin kontrakt med ISS op pr. 1. oktober i år.

Opgør om ISS-affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce