Byrådsmedlem Ena Nørgaard (K) har sklerose og skal på stort topmøde om netop sklerose fortælle om Assens Kommunes pårørenderådgiver.

Når Scleroseforeningen i dag holder topmøde om kommunernes rolle i forhold til sklerosepatienter, så er Ena Nørgaard blandt talerne.

Ikke kun fordi hun som viceborgmester skal fortælle om Assens Kommunes pårørenderådgiver, men også fordi hun selv har sklerose.

Det fik hun konstateret i 2013, og siden har hendes liv ændret sig markant. Fra at have et fuldtidsjob, været meget social og at kunne gøre, hvad hun ville, når hun ville, så har hun det i dag bedst, når hun er hjemme i trygge rammer. Og så skal hun hele tiden prioritere skarpt.

- Jeg kan kun klare en ting ad gangen, og hvis jeg skal noget i dag, så skal jeg ikke noget i morgen, fordi jeg bliver træt. De opgaver, jeg har, er ikke længere opgaver, men projekter. Det siger meget godt, hvor stort det er.

- Så jeg skal hele tiden prioritere, om det er noget, jeg skal bruge energi på, eller om der er noget andet, jeg vil hellere vil, siger Ena Nørgaard, der er konservativt byrådsmedlem.

Indlagt

Hun har to sønner og en mand, som endnu ikke har gjort brug af kommunens pårørenderådgiver.

- Fire gange har jeg været på ophold på Sklerosehospitalet, og der bliver jeg klogere på det, jeg har behov for. Det har været til gavn for hele familien, fordi jeg har lært at takle sklerose.

- Men når jeg en gang bliver dårligere, og jeg for eksempel ikke kan gå mere, men sidder i kørestol, så kan de gøre brug af pårørenderådgiveren, der også kan hjælpe med praktiske ting, siger Ena Nørgaard.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
2
Assens er i front: Kun seks kommuner har pårørende-rådgiver

Assens er i front: Kun seks kommuner har pårørende-rådgiver

Pårørenderådgiver: Jeg gør en forskel

Pårørenderådgiver: Jeg gør en forskel

Pårørende skal hjælpe hinanden