Opgaver bliver projekter

Ena Nørgaard skal tale til Scleroseforeningens topmøde tirsdag. Hun har selv sklerose. Arkivfoto: Kim Rune

Opgaver bliver projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Ena Nørgaard (K) har sklerose og skal på stort topmøde om netop sklerose fortælle om Assens Kommunes pårørenderådgiver.

Når Scleroseforeningen i dag holder topmøde om kommunernes rolle i forhold til sklerosepatienter, så er Ena Nørgaard blandt talerne.

Ikke kun fordi hun som viceborgmester skal fortælle om Assens Kommunes pårørenderådgiver, men også fordi hun selv har sklerose.

Det fik hun konstateret i 2013, og siden har hendes liv ændret sig markant. Fra at have et fuldtidsjob, været meget social og at kunne gøre, hvad hun ville, når hun ville, så har hun det i dag bedst, når hun er hjemme i trygge rammer. Og så skal hun hele tiden prioritere skarpt.

- Jeg kan kun klare en ting ad gangen, og hvis jeg skal noget i dag, så skal jeg ikke noget i morgen, fordi jeg bliver træt. De opgaver, jeg har, er ikke længere opgaver, men projekter. Det siger meget godt, hvor stort det er.

- Så jeg skal hele tiden prioritere, om det er noget, jeg skal bruge energi på, eller om der er noget andet, jeg vil hellere vil, siger Ena Nørgaard, der er konservativt byrådsmedlem.

Indlagt

Hun har to sønner og en mand, som endnu ikke har gjort brug af kommunens pårørenderådgiver.

- Fire gange har jeg været på ophold på Sklerosehospitalet, og der bliver jeg klogere på det, jeg har behov for. Det har været til gavn for hele familien, fordi jeg har lært at takle sklerose.

- Men når jeg en gang bliver dårligere, og jeg for eksempel ikke kan gå mere, men sidder i kørestol, så kan de gøre brug af pårørenderådgiveren, der også kan hjælpe med praktiske ting, siger Ena Nørgaard.

Opgaver bliver projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce