Opfordring: Skyd ikke rådyrene

De næste to år behøver rådyrene ikke være så meget på vagt over for menneskene, som de plejer, hvis de da holder sig inden for Sandager-Holevad Jagtforenings område.
Foto: OLE FRIIS

Opfordring: Skyd ikke rådyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagtforening vil hjælpe rådyrbestanden op

SANDAGER: Hvor man for 10-15 år siden kunne se 20-25 rådyr gå sammen, optræder de nu i langt mindre flokke, om ikke helt alene.

Og jægere observerer jævnligt dyr, der ser ud til ikke at trives.

Det er situationen, som medlemmerne af Sandager-Holevad Jagtforening oplever den, og den er de indstillet på at gøre noget ved.

En enig generalforsamling vedtog forleden at lade råvildtet i fred.

Ved at undlade at skyde dyrene frem til oktober 2010 håber man at kunne genopbygge bestanden.

- Vi ved ikke, om det hjælper, men vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet, siger jagtforeningens formand Hans Jørgen Larsen.

Bliver ikke store

Også andre løsninger har været under overvejelse som for eksempel at undlade at skyde bukkene, når hunnerne er i brunst og derfor udskyde bukkejagten til august.

- Det er som regel dem med de flotteste opsatser, man går efter, og får man ikke dem, så går man efter de næstbedste i stedet for at lade dem leve i håbet om, at de så bliver store og stærke, siger Hans Jørgen Larsen.

Fredningen af råvildtet i jagtforeningens område er kun en henstilling. Jagtforeningen kan ikke med loven i hånd forhindre, at andre jægere skyder dyrene kun henstille, at de lader være.

Det er kun Skov & Naturstyrelsen, der kan lave en lokalfredning af dyrene, men en sådan har Sandager-Holevad Jagtforening på forhånd opgivet.

Jagtforeningens område begynder cirka en kilometer længere ude end Aborg-krydset og strækker sig til den anden side af Stubberup Kro. Mod vest når det helt ud til havet, mens det mod øst når til Langstedgyden.

Opfordring: Skyd ikke rådyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce