Omdiskuteret lokalplan: Det blev til en halv meter mere

Det er kompakte huse, som dette, man skal bygge, hvis man vil bygge med inspiration fra Bedre Byggeskik på Præstevænget. Nu er lokalplanen for området vedtaget, og den slår fast, at husdybden højest må være 10,5 meter. Arkivfoto: Kim Rune

Omdiskuteret lokalplan: Det blev til en halv meter mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den omdiskuterede lokalplan for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien i Assens er nu endelig vedtaget. Det betyder, at huse fremover højest må være 10,5 meter i dybden, og at ægtepar er kommet tættere på at få byggetilladelse.

Assens: I mange sammenhænge er en halv meter ikke ret meget. Alligevel er det nok til at dele byrådet i Assens Kommune i to.

For må huse med kompakt volumen og længehuse på Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien have en husdybde 10 eller 10,5 meter?

Det var spørgsmålet - og stridens kerne - da det nye byråd var samlet for første gang til et ordinært byrådsmøde. Dermed blev det også op til det nye byråd at sætte punktum i en langstrakt sag, der daterer sig tilbage til april 2014. Da startede arbejdet med Lokalplan 1.2-9 - det er området Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien i Assens - og siden har der været politisk debat og høringsperiode sideløbende med, at Helle og Morten Lissner har søgt kommunen om tilladelse til at bygge et hus på den grund på Præstevænget, de har købt. Parret ville i første omgang bygge hvid patriciervilla med sortglaseret tegltag. Det fik det dog ikke tilladelse til, og kompromisset blev en rødstensvilla med matsort tegl.

Siden har striden været dybden på huset, hvor parret ville bygge i 10,5 og mente at have fået tilladelse til det, mens Assens Kommune holdt fast i, at 10 meter var den maksimale dybde. Derfor var det op til byrådet at fastlægge, hvor dybe huse må være i området via lokalplanen.

Faglig eskpertise

Og i byrådet var der enighed om selve lokalplanen. Med undtagelse af den halve meter fra eller til.

- Det hele bliver kogt ned til en forskel på en halv meter. Det er ikke i alles øjne meget, men det har betydning, sagde Dan Gørtz (V), formand for Miljø-, Teknik- og Planudvalget, med henvisning til Helle og Morten Lissners byggesag.

Han og resten af Venstre var for at tillade en dybde på 10,5 meter. Det var Socialdemokraterne ikke.

- Tidligere måtte dybden på huse med kompakt volumen højest være 9,4 meter og på længehuse 8 meter. I dag er der andre krav til eksempelvis isolering, så derfor er de dybder urealistiske, og det er derfor, vi anbefaler en 10 meter. Det er et udmærket kompromis. Vi er nødt til at lytte til dem med faglig ekspertise, og de siger 10, begrundede Leif Rothe Rasmussen (S).

18-11

Debatten endte med, at de 29 byrådsmedlemmer skulle stemme om, hvorvidt husdybden må være 10,5 eller 10 meter fremadrettet.

Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Mogens Mulle Johansen (SF) stemte for de 10,5 meter og fik dermed flertal med 18 stemmer.

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale og Flemming Risskov Jørgensen (SF) stemte imod.

- Hvis man ønsker at bygge fuldstændig frit, så kan jeg få øje på andre områder i kommunen. Men hvis man vil bygge her, så må man indstille sig på fra starten, at der er restriktioner, sagde Dan Gørtz.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) stemte dog imod hele lokalplanen, fordi der i samme område også er en sag med en tagterrasse, som det endnu ikke er afklaret, om er lovlig eller ej.

- Jeg har fra starten sagt, at jeg ikke kan støtte lokalplanen, før den anden sag er afsluttet. Derfor er jeg nødt til at gå imod vedtagelsen, sagde han.

Omdiskuteret lokalplan: Det blev til en halv meter mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce