Ombygninger bliver næsten dobbelt så dyre


Ombygninger bliver næsten dobbelt så dyre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NY STRUKTUR: Der er penge nok, forudser udvalgsformand

VISSENBJERG: Det bekymrer ikke Kulturudvalgsformand Jan Steffensen (S), at det ser ud til at blive dobbelt så dyrt at ombygge de tidligere skoler i Bred og Skalbjerg til deres fremtidige brug som forudset.

Der var forlods afsat 800.000 kroner til hver af skolerne, men den samlede udgift vil ende på 2,95 mio. kroner, og bliver altså 1,35 mio. kroner dyrere.

Men Jan Steffensen er optimistisk med hensyn til salg af daginstitutionerne Bøgedal, Havelunden og Gammelgård samt familiehuset på Vestergade 66.

Går lige op

Salget af disse skal finansiere dels broen over hovedvejen, dels ombygningen af de to skoler samt udbygning af børnehaven Skovbrynet i Vissenbjerg og Bøllehuset i Skallebølle. Med den gennemsnitspris, man har regnet sig frem til på bygningerne efter bud fra to ejendomsmæglere, ser regnskabet ifølge Jan Steffensen ud til at gå i nul.

Selv er Kulturudvalget vældig tilfreds med det dispositionsforslag for de tidligere skoler, som arkitekt Karl C. Rasmussen har udarbejdet, og nu er det sendt til høring hos de kommende brugere.

Visionen er, at skolerne skal omdannes til lokale kulturhuse.

I Skalbjerg flytter familiehuset ind i den gamle hovedbygning, børnehaven Havelunden rykker også ind sammen med spejderne og dagplejen. I princippet får de forskellige brugere deres egne skarpt adskilte afdelinger, men i nogle tilfælde vil der være tale om fælles brug. Således kan børnehaven bruge dagplejens lokale, når den ikke er der. Og spejdere, børnehave og borgere vil skulle deles om et værksted, der indrettes i det gamle bibliotek.

Bortset fra, at et ønske fra Skalbjerg Boldklub om indretning af et spinninglokale i forbindelse med gymnastiksalen ikke kan imødekommes, forventer Jan Steffensen ikke, at der skal skæres i forslaget.

I Bred rykker børnehaven Bøgedal ind på skolen, det samme gør dagplejen og idrætsforeningen hører også til de fremtidige brugere, og formentlig Bredania og KFUM-spejderne. Sidstnævnte har dog endnu ikke givet en tilbagemelding, og før det endelig kan besluttes, at Berdania flytter med, skal der udarbejdes en aftale om økonomi og drift.

Klar til det nye år

- Vi kan ikke forfordele nogle forsamlingshuse i forholdtil andre, men skal have lige regler for alle. Desuden skal den gamle bygning sælges, og vi skal have en lejeaftale for det nye lokale, siger Jan Steffensen.

Bredania er i dispositionsplanen tilgodeset med en stor sal, et køkken samt toiletter. Der er afsat 300 kroner til formålet.

Ombygningerne gennemføres således, at brugerne forventes at kunne flytte ind først i det nye år.

Ombygninger bliver næsten dobbelt så dyre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce