Omar og Valentina ramte plet med Danmarks første lodge for sportsfiskere

Denmark Fishing and Outdoor Lodge har alt, hvad en sportsfisker har brug for, men er også åben for andre især om sommeren. Det vil dog blive nødvendigt at lukke ned i en periode i forbindelse med udviklingen af lodgen, fortæller Omar Bo Gade. Foto: Lise Wolf

Omar og Valentina ramte plet med Danmarks første lodge for sportsfiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er efterspørgsel i sæsonen forår og efterår på Denmark Fishing Lodge på Helnæs. Så meget at Omar Bo Gade og Valetina Scarabelli nu fem år efter åbningen vil udvide godt hjulpet på vej af 850.000 kroner fra LAG MANK.

Helnæs: Søndag formiddag i gårdhaven hos Denmark Fishing and Outdoor Lodge på Helnæs. Et par gæster er ved at gøre klar til dagens fisketur, og i køkkenet til den lille restaurant forbereder man sig på en ny dag.

Forår og efterår er gerne travle i den lille oase for fritidsfiskere, og det gode vejr i maj har givet et ekstra boost i år.

Over halvdelen af de to mio. kroner, der denne gang var til uddeling i LAG MANK, den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyns og Kerteminde Kommuner. Gik til to projekter i Assens Kommune, der tilsammen dækker LAG'ens fokus på styrkelse af lokalt producerede fødevarer og udvikling af attraktive naturoplevelser.

Omar Bo Gade og Valentina Scarabelli, Denmark Fishing and Ouddoor Lodge på Helnæs, fik den største pengepose med 850.000 kroner til udvidelse af såvel restauranten, hvor man kan nyde retter fra parrets hjemland Italien, som overnatningsmulighederne.

- Vi ser Denmark Fishing & Outdoor Lodge som et fyrtårn inden for udvikling af havørredtruismen på Fyn. De viser vejen for andre, de spiller med deres viden inden for international markedsføring af lystfiskerprodukter og guidning en vigtig rolle i udviklingen af det kommende fynske Center for Kystfiskeri (som skal placeres et sted i Assens Kommune red.), siger næstformand for LAG MANK Poul Rasmussen i en pressemeddelelse om uddelingen.

De fik støtte af LAG MANK
I alt to mio. kroner var til uddeling.Der var ni ansøgere, som tilsammen søgte om fire mio. kroner.

Fire bliver i denne omgang tilgodeset.

- Denmark Fishing and Outdoor Lodge på Helnæs får 850.000 kroner til udvidelse af restaurant og overnatningsfaciliteter.

- Lundsgaard Gods ved Kerteminde får 338.500 kroner til et calvados-destilleri og en gårdbutik i tilknytning til godset.

- Virksomheden MRN i Middelfart har får 385.000 kroner til test af en ny robot, der kan arbejde i et åbent miljø i stedet for som normalt bag afskærmning og dyr indhegning. Testen skal foregå i realistiske pakkemiljøer hos lokale fødevareproducenter.

- Samsted skal være et kombineret spisested, salgssted for lokale produkter, sovested, arbejdssted og mødested for erhverv og turister på Nordvestfyn mellem Strib, Røjlehalvøen og Vejlby Fed. Projektet støttes med 90.000 kroner.

- Strandporten Local Foods, en kombineret cafe og salgssted for lokale produkter i Assens, får 350.000 kroner.
Restauranten skal have flere siddepladser, men den skal stadig være hyggelig og intim, siger Omar Bo Gade. Foto: Lise Wolf
Restauranten skal have flere siddepladser, men den skal stadig være hyggelig og intim, siger Omar Bo Gade. Foto: Lise Wolf

Svær start

Det er fem år siden Omar Bo Gade med danske rødder og Valentina Scarabelli kom til Helnæs fra Emilia Romagna i Norditalien for at skabe Danmarks første lodge for sportsfiskere.

- Det var svært i starten. Folk forstod ikke rigtig, hvad vi ville, og det var ikke til at låne penge til noget på Helnæs, siger Omar Gade. Det sidste er stadig en udfordring, og den gang som nu kom LAG'en dem til undsætning.

- Vi kan ikke generere et stort plus, når vi ikke har kapaciteten og realkreditudlånerne ikke vil være med, forklarer Omar Bo Gade.

Fra 12-20 senge

- Jeg har altid arbejdet i lystfiskerbranchen, og vi kom til Danmark med en idé om at lave den første fiskelodge her. Nu er det lodge 2.0, vi vil udvikle, siger Omar Bo Gade, der har forskellige muligheder for udvikling med i overvejelserne.

Udfordringen er, at der mangler værelser i højsæsonen, orår og efterår.

I stedet for de nuværende 12 sengepladser, vil de gerne op på 18-20 styk, mens restauranten istedet for 20-25 pladser skal kunne rumme 30-45.

- Det skal stadig være en hyggelig og intim restaurant, men med ekstra borde, siger Omar Bo Gade. I sommerperioden besøger også mange endagsturister restauranten, derimod er der gerne lidt nedgang i antallet af overnatninger. Derfor vil han og Valentina Scarabelli også gerne udvikle på den bredere outdoor-turisme.

- Det kunne være cykelturisme. Vi har også et par gange haft et kursus med en italiensk naturfotograf, og det er nok noget, vi kommer til at lave igen, siger Omar Bo Gade.

Måske restauranten også får pizza på menukortet, fortæller Omar Bo Gade. Den er normalt Valentinas gebet. Lige nu er hun imidlertid gravid med parrets første barn, der har meldt sin ankomst til september, så ansvaret for den er i en periode lagt i hænderne på andre.

80-90 procent af gæsterne er udlændinge især fra Holland, Tyskland, Belgien og Italien, men også amerikane- Men der kommer også flere og flere danskere, fortæller Omar Bo Gade.

I november, december og januar er lodgen lukket. Da opholder Omar Bo Gade sig og Valentina Scarabelli sig i Italien. Så handler det om markedsføringen, ligesom Omar Bo Gade også fungerer som konsulent i branchen.

Omar og Valentina ramte plet med Danmarks første lodge for sportsfiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce