Oldtid og nutid må trives side om side


Oldtid og nutid må trives side om side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYRÅDSMØDE: Både Saruppladsen og akkumuleringstanken blev foreslået som fremtidige vartegn

HAARBY: Byrådet i Haarby er enige om, at det er vigtigt at passe på fortidsminderne. Og at der kan ligge noget meget vigtigt arkæologisk materiale for de kommende generationer i jorden ved Sarup.

Men samtlige byrådspolitikere (undtagen måske den sygemeldte Arne Astrup og Søren Friis, der erklærede sig inhabil i sagen og gik udenfor) syntes lige som for et halvt år siden, at Saruppladsen er fredet godt nok, som den er.

Fredningsnævnet vil få besked om, at Haarby Kommune ikke går ind for Danmarks Naturfredningsforening fredningsforslag. Men kommunen har ingen indvendinger, hvis der kan laves frivillige aftaler om fredning med lodsejerne.

Skaden sket før 1850

- Der var jo også en historiker på besigtigelsen, der sagde, at de ødelæggelser, der er sket, er sket før 1850, sagde borgmester Ole Møller (K).

Verner Hansen (V) gjorde gældende, at det ikke kunne være rigtigt, at frede jord, som folk har købt og betalt, uden at tilbyde nogen form for kompensation.

- Men det er vigtigt at huske, at vi her står med noget helt unikt, sagde Birgitte Claudi Risum (Rad.) og overvejede, om landmænd måske i stedet kunne inddrage noget braklagt.

Vartegn

Jørgen Nyberg Larsen (V) overvejede, om noget kunne stilles op omkring pladsen, så den kunne blive en attraktion som Trelleborg og Fyrkat.

Birgitte Claudi Risum (Rad.) fik også draget et helt andet bygningsværk ind i debatten som et vartegn om end på noget andet vis. Nemlig akkumuleringstanken på Haarby Kraft Varme, som værket søger om at få lov at bygge fire meter højere, og som nu får det svar, at til det skal der først udarbejdes et lokalplanforslag med tilhørende miljøredegørelse.

Mens Tage Kiltang Bartholin (DF) nævnte, at han hele tiden har været imod værkets placering, henviste hans radikale byrådskollega til at en skorsten i Odense er blevet rigtig flot, efter at den er blevet dekoreret.

Oldtid og nutid må trives side om side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce