Økonomiudvalg: Hypotetiske besparelser skal findes

Søren Steen Andersen, borgmester og formand for Økonomiudvalget, er ikke enig med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, når det kommer til atbejdet med råderumskataloger, hvor de to partier vil finde en løsning, hvor de to store velfærdsområder kan skånes mest muligt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Økonomiudvalg: Hypotetiske besparelser skal findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indstillede til Økonomiudvalget, at drøftelserne om råderumskataloger skal tages op i byrådssalen. Et flertal i udvalget fastholder dog beslutningen om, at fagudvalgene skal finde hypotetiske besparelser. Diskussionen skal nu tages op i byrådet, da de to forslagspartier har standset sagen.

Assens: Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet havde gerne set, at Økonomiudvalget ville sende en sag om råderumskatalogerne, de hypotetiske besparelser til det kommende budgetarbejde, videre til byrådet.

De to partier ønskede nemlig, at et samlet byråd diskuterede, om der kunne findes et muligt økonomisk potentiale, der kan være til rådighed til de kommende budgetforhandlinger, på en måde, så de to store velfærdsområder ville blive skånet mest muligt.

Men ved mandagens møde fastholdte Økonomiudvalget med et flertal bestående af seks medlemmer (Venstre, SF og Radiale Venstre), at alle fagudvalg fortsat beskriver råderumskataloger, altså hypotetiske besparelser, som Økonomiudvalget besluttede på et tidligere møde.

Borgmester og formand for Økonomiudvalget, Søren Steen Andersen (V), forklarer:

- Vi har gjort det i Økonomiudvalget, som vi skal, og det er at tilrettelægge vores økonomi. Det har vi truffet en beslutning om, at det er sådan her, det skal gøres. Og det kan jeg som formand ikke ignorere.

- Byrådet består af fagudvalgene, og det er i udvalgene, der ligger et ansvar for at overholde budgetterne. Medlemmerne i udvalgene er klogest på det område, og de er tættest på de diskussioner, der er. Det er jo udvalgenes opgave hele året rundt at arbejde med budgettet - det arbejde foregår ikke kun i august og september, siger han.

Derudover mener Søren Steen Andersen (V), at råderumskatalogerne er et vigtigt redskab til det kommende budgetarbejde.

- Sidste år valgte vi ikke at lave et råderumskatalog, og det viste sig, at vi godt kunne have brugt et.

- Vi har lært af sidste år, og hvis det samme skulle ske for budgettet igen, så har vi et katalog klar. Men det betyder jo ikke, at besparelserne skal eksekveres, siger han.

Holder fast

Flertallets afslag på Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis henvendelse har fået de to partier til at bringe sagen til standsning, og sender sagen videre til byrådet.

Byrådet skal altså ved næste møde tage stilling til, om byrådet skal samles og drøfte, om der kan findes et økonomisk potentiale til det kommende budgetarbejde på en måde, så de store velfærdsområder bliver skånet mest muligt.

Søren Steen Andersen vil ikke sige, om han mener, at det kan have en effekt, at byrådet nu skal tage stilling til sagen.

- Jeg kan ikke foregribe begivenhederne, men jeg vil holde fast i det, som vi har besluttet. For vi har ikke besluttet det for sjov.

Åben proces

Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti ville gerne have, at Økonomiudvalget ville sende diskussion i byrådet, fordi han blandt andet mener, at medarbejderne ikke er blevet nok involveret i processen omkring råderum og besparelser.

Det er Søren Steen Andersen ikke enig i.

- Jeg mener, at det har været en åben proces, hvor vi har en rigtig god dialog med vores MED-udvalg, og man skal samtidig gøre sig klart, at det ansvar, der er for at træffe den rigtige beslutning, ligger hos politikerne.

- Vi skal passe på med at komme ud i, at medarbejdergrupper kan blive stillet i en forlegen situation og blive spillet ud mod hinanden, siger han.

Økonomiudvalget understreger i deres beslutning, at de altså fastholder den tidligere beskrevne budgetproces med, at alle fagudvalg beskriver råderumskataloger. Men udvalget tilkendegiver samtidig at være åbne over for eventuelle konkrete forslag, der ikke er blevet beskrevet tidligere.

Økonomiudvalg: Hypotetiske besparelser skal findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce