Øjenvidne: Tilfælde at ingen blev dræbt af flyvende gesims


Øjenvidne: Tilfælde at ingen blev dræbt af flyvende gesims

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDSTYRTNING: Gesims i frit fald kunne have forvoldt alvorlig skade på forbipasserende
ASSENS: - Var nogen kommet forbi, lige da det skete, var de blevet dræbt på stedet.

Sådan lød vurderingen fra øjenvidne Niels Pangler, Saltofte, der befandt sig lige i nærheden, da uheldet skete.

Heldigvis og ved et rent tilfælde blev ingen ramt af murbrokkerne, da gesimsen fra den ejendom på Østergade, hvor pubben O'neills har til huse, i går formiddags rev sig løs og styrtede til jorden med et brag.

Gesimsen sad helt oppe under taget, cirka fem meter oppe, og styrtede til jorden med høj hastighed.

- Da vi hørte braget, kiggede jeg derhen og kunne se en kæmpe støvsky rejse sig, fortalte Niels Pangler kort efter den chokerende hændelse.

Held i uheld

Fire til fem meter af udhænget har revet sig løs. På jorden lå efterfølgende murbrokker, hvoraf de største var på størrelse med en fodbold og vejede mindst 10 kilo. Var nogen blevet ramt, kunne det have fået katastrofale følger.

Poul Svensson fra Assens Kommunes entreprenørgård ankom til stedet kort efter uheldet for at afspærre området af frygt for yderligere nedstyrtning. Hans umiddelbare reaktion var, at nedstyrtningen skete på et heldigt tidspunkt.

- Tænk hvad der var sket, hvis det var ramlet ned i fredags under Open by Night-arrangementet, var hans kommentar.

Råddent træværk

Gesimsen er pudset op uden på nogle træbjælker under tagkonstruktionen, og det ser ud som om, at træværket er pilråddent. Sandsynligvis fordi der er trængt vand ind gennem taget. Årsagen til sammenstyrtningen kan derfor være, at det rådne træ ikke længere har været i stand til at bære vægten af gesimsen.

Først på eftermiddagen ankom en entreprenør med en kran for at gennemgå resten af ejendommen for yderligere nedstyrtningsfare. Det kunne konstateres, at der flere steder sad løse, eller delvist løse, stykker både af murværket, såvel som af gesimsen, der blev fjernet.

Fredet ejendom

Bygningen er fredet af Skov- og Naturstyrelsen, og styrelsen har ifølge Stiftstidendes oplysninger givet ejendommens ejer, firmaet Amorini Ejendomme ApS fra Nykøbing Sjælland, et ikke nærmere specificeret beløb til at sætte ejendommen i stand for.

Assens Kommune har ligeledes tilbudt Amorini Ejendomme ApS at indgå i byfornyelse, hvilket indebærer, at en del af en eventuel renovering vil blive betalt med skattekroner.

Tilbuddet blev vedtaget af byrådet i december 2003, men kommunen har endnu ikke hørt noget om, hvorvidt Amorini Ejendomme er interesseret i tilbuddet.

Stiftstidende kontaktede i går ejeren af Amorini Ejendomme, Frank Ferm, for at fortælle ham om sammenstyrtningen.

- Det kommer bag på mig, selvfølgelig. Du er den første, der fortæller mig det. Men jeg vil få fat i nogen med det samme, der kan tage hen og se på det, sagde han.

Han ønskede i øvrigt ikke at kommentere tilbuddet om byfornyelse.

Øjenvidnet Niels Pangler undrer sig over, hvordan uheldet kunne ske.

- Tænk at man har ejendomme til at stå her i byen, der er så rådne, at de falder sammen omkring ørerne på folk.

Øjenvidne: Tilfælde at ingen blev dræbt af flyvende gesims

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce