Nyt vandrerhjem på vej i Assens

Entreprenør og murermester Palle Johansen håber at kunne være med til at bygge et nyt vandrerhjem i Assens. Arkivfoto: Lasse Hansen

Nyt vandrerhjem på vej i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt, moderne vandrerhjem på tegnebrættet i Assens. Skal stå klar næste år.

Assens: Et nyt vandrerhjem er på vej i Assens.

Entreprenør og murermester Palle Johansen barsler lige nu med konkrete planer om at bygge et vandrerhjem i byen, afslører han.

- Der tumles rundt med nogle planer, siger Palle Johansen.

- Det er naturligt at gribe bolden. Jeg tror virkelig på det. Der er et stort behov. Det er der ingen tvivl om, siger han om idéen med at bygge et vandrerhjem.

Assens by er uden et vandrerhjem og har været det et stykke tid efterhånden. Den gule bygning i Adelgade 26 - på hjørnet af Provstistræde og Adelgade - blev senest brugt for et år siden, da nogle flygtninge midlertidigt brugte lokalerne. I dag står bygningen låst og tom og i lettere sjusket stand for det blotte øje set fra gadeplan. Det er Assens Kommune, der ejer bygningen i Adelgade 26 og kommunen vil gerne sælge ejendommen.

Palle Johansen ønsker ikke for nuværende at snakke økonomi, præcis placering eller hvilke samarbejdspartnere, han eventuelt taler med. Han vil dog godt sige lidt:

- Placering, det vi snakker om, det er i nærheden af arenaen (Arena Assens, red.), siger han.

- Vi har et par lokationer, vi går og kigger lidt på, så der er nem adgang til byen og det hele. Det skal være en central placering, det er det, vi sigter efter, tilføjer Palle Johansen.

Og sigtet er, det kan stå klar til næste sommer, nævner Palle Johansen.

- Vi har en snak med en, som kunne være interesseret. Det bliver formentlig et samarbejde, hvor arenaen også kan indgå. De ligger trods alt ved siden af. Dem har vi også talt med om det her for at sikre os, der kunne være noget synergi i det. De er meget interesseret i at være en del af det, fortæller Palle Johansen.

Assens Vandrerhjem
Annette Lau, der har bestyret det kommunalt ejede vandrerhjem i Assens gennem fire år, siger op. Hun og manden Svend Lau rejer til Horsens for at overtage driften af et andet vandrerhjem. Før Annette Lau kom Birgit Jensen til i marts 1996 som bestyrer af huset. Hun afløste Bent og Jytte Klimek, der stoppede efter 22 år på posten i 1995. Huset i Adelgade 26 i Assens er fra 1825 og blev brugt som skole. Siden midten af 1950'erne har det fungeret som vandrerhjem. 

Tobaksgaarden overtog driften af vandrerhjemmet med Poul-Erik Borup som bestyrer, men kommunen tager over. Han fortsætter som forpagter under kommunen.  

Men i sommeren 2011 vælger Poul-Erik Borup at sige op. Efter et stykke tid overtager Marcussens Hotel rollen som ny forpagter af Assens Vandrerhjem. Foreløbig et år frem, som bliver forlænget yderligere et år. Senere træder hotellet ud af aftalen igen. Assens Kommune vælger i 2015 at bruge Assens Vandrerhjem som midlertidigt hjem til flygtninge.

I dag ønsker Assens Kommune, der ejer bygningen, at sælge det.
I det gamle, nu lukkede vandrerhjem i Adelgade 16 så værelserne sådan ud. Men det er for utidssvarende, mener Palle Johansen, der ser et nyt vanderhjem i byen blive mere moderne. På billedet ses tidligere forpagter på Assens Vandrerhjem Poul-Erik Borup. Arkivfoto: John Fredy
I det gamle, nu lukkede vandrerhjem i Adelgade 16 så værelserne sådan ud. Men det er for utidssvarende, mener Palle Johansen, der ser et nyt vanderhjem i byen blive mere moderne. På billedet ses tidligere forpagter på Assens Vandrerhjem Poul-Erik Borup. Arkivfoto: John Fredy

Mere moderne

Det gamle vandrerhjem i byen er - var - ifølge Palle Johansen ikke tidssvarende med lettere primitive fællesrum indrettet med køjesenge. Derfor vil man kunne forvente noget mere moderne på det nye vandrerhjem.

- Tanken er at lave et vandrerhjem, som ligger lige under hotelstandard. Det er ikke sådan en militærlejr, hvor du ligger 16 mand inde på stuen. Det tror jeg ikke, der er så mange der går efter i dag, det er lidt mere luksuspræg, siger Palle Johansen.

Der er bliver tale om et tocifret antal dobbeltværelser.

Palle Johansen siger også, der skal tankes økonomi på planerne. Derfor arbejdes der lige nu på at få budgetterne til at se fornuftige ud, så det kan blive helt konkret.

Og så skal nogle investorer smedes på, siger Palle Johansen.

- Jeg ved da, der er nogle lokale personer, der har ytret interesse for det, fortæller Palle Johansen, som ikke vil sige hvem. Han har også været med til at bygge Borgerskolen i Assens om til lejligheder og er i disse uger med til at bygge for betonvirksomheden Unicon i Tietgenbyen i Odense.

Hos Arena Assens håber man planerne bliver til noget. Bestyrelsesformand Henning Qvick siger:

- Det ville være super. Både byen og specielt arenaen har drømt om det længe. Der mangler overnatningspladser generelt i byen. Mulighederne for at have en træningslejr (for dem, der bruger arenaen, red.). bliver langt større. Derfor er vi interesseret i et nyt vandrerhjem, siger Henning Qvick.

I forbindelse med flytningen til det nye rådhus i 2011, var der planer om at østfløjen af rådhuset i Assens kunne bruges som vandrerhjem. Den blev dog ikke til noget.

Nyt vandrerhjem på vej i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce