Nyt og gammelt mødes hos Guldsmed Dyrup

Käte Gustafsson og Miriam Nystrøm er brugt de sidste uger på at give butikken et nyt og frisk look. Foto: Søren Plovgaard

Nyt og gammelt mødes hos Guldsmed Dyrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen med dekoratør Miriam Nyström har Käte Gustafsson givet sin butik i Assens en makeover.

Assens: Når man i dag går gennem døren til forretningen Guldsmed Dyrup i Østergade i Assens, er det nok de færreste der tænker på, at de træder ind i ejendom, der kan skrive sin historie næsten 200 år tilbage i tiden.

Ejendommen er fra 1832, og i slutningen af 1800-tallet kunne borgerne i Assens i Assens handle hos Brødrene Andersen. Siden har Paul Thomsen haft guldsmede- og optikerforretningen på adressen, inden ægteparret Tove og Paul Dyrup overtog forretningen og drev den i flere end 30 år.

I dag er det Käte Gustafsson, der står bag disken i forretningen, og hun er meget bevidst om stedets og forretningens historie.

- Nede i kælderen kan man stadig se rester fra den gamle Østerport, der gik på tværs af gaden, fortæller Käte Gustafsson.

Hun er også glad for det smukke butiksinventar, der fylder det meste af væggen bag disken.

- Ansatte fra Museum Vestfyn har flere gange været spurgt til, om inventaret måske kunne stamme fra sølvsmed Ernsts tidligere forretning, siger Käte Gustafsson.

Med nænsom hånd og med det rette hensyntagen til historien er hun nu begyndt at shine butikslokalet op.

En lille vente krog til herrerne er blandt de nye tiltag i Guldsmed Dyrup. Foto: Søren Plovgaard
En lille vente krog til herrerne er blandt de nye tiltag i Guldsmed Dyrup. Foto: Søren Plovgaard

En rar atmosfære

Make-over'en sker i samarbejde med merchandiser og dekoratør Miriam Nyström, der for flere år siden åbnede modetøjsforretningen Frk. Myse i det tilstødende forretningslokale, hvor skobutikken i Shoes by Pharao flyttede ind for et år siden.

- Guldsmed Dyrup er en fantastisk flot butik. Den er sådan lidt royal, og det har været spændende at få lov til at gøre noget ved den, siger Miriam Nystrøm, der blandt andet har skiftet beklædningen på væggene, der tidligere var hvide.

- Tidligere kunne forretningen godt minde lidt om en tandlægeklinik, når man kom ind og så de hvidmalede vægge. Men nu har vi lagt vægt på at skabe en rar atmosfære, så kunderne forlader butikken med en hyggelig oplevelse, forklarer Miriam Nystrøm.

Der er sat velourstof på bagvæggene, så udstillingen af smykker kommer endnu mere til deres ret, og Miriam Nyström er i disse dage ved at få de sidste detaljer på plads.

I et lille hjørne er der indrettet en krog for mænd. Den består af en stol og et bord, kaffe på kanden samt noget godt læsestof, som mænd kan underholde sig med, mens partneren shopper i butikken.

Indehaver Käte Gustafsson har lagt væk på at bevare noget at det inventar, der har mange år på bagen.

- Det har hele tiden været min hensigt at genbruge mange af de ting, vi i forvejen har i butikken. Jeg er ikke en smid-væk-pige, men kan godt lidt at genbruge ting og sager, siger Käte Gustafsson.

Nyt og gammelt mødes hos Guldsmed Dyrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce