Nye udvalg: Erfarne S'er i front

Tidligere borgmester Finn Brunse (S) bliver formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget fra 1. januar. Arkivfoto: Kim Rune

Nye udvalg: Erfarne S'er i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver to socialdemokrater med mange års erfaring i kommunalpolitik, som bliver formænd for henholdsvis Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget.

Assens: Det bliver erfarne kræfter, som kommer til at stå i spidsen for Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget fra nytår og de kommende fire år frem.

Det står klart, efter Socialdemokratiet har sat navn på, hvem der skal være formand for de to udvalg. Som led i konstitueringen af det byråd, der træder i kraft 1. januar, fik Socialdemokratiet de to formandsposter, og nu har partiet fundet frem til, hvem der skal have posterne.

Charlotte Christiansen (som har giftet sig og nu hedder Charlotte Kjær), der i de seneste fire år har været formand for Innovations- og Medborgerskabsudvalget, bliver formand for Social- og Sundhedsudvalget. Og Finn Brunse gør comeback i en mere fremtrædende rolle i partiet, når han tager plads for bordenden i Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget, oplyser partiets gruppeformand Charlotte Vincentz Petersen.

- Social- og Sundhedsudvalget er et udvalg med store udfordringer, fordi vi bliver flere ældre, og fordi vi er blevet færre til at betale, kan man sige. Mange af de ting, der er arbejdet med i Innovations- og Medborgerskabsudvalget, er nogle, der kunne blive nyttige i Social- og Sundhedsudvalget, siger Charlotte Vincentz Petersen, og peger på digitalisering, velfærdsteknologi, løsninger til forbedring af sundhedsprofilen og aktivt medborgerskab.

- Det spiller godt sammen med det, Charlotte (Kjær, red.) har arbejdet med i Innovations- og Medborgerskabsudvalget. Og så er hun en arbejdshest, som bare klør på, når hun får en opgave. Det vil hun også gøre her. Det bliver en god gevinst, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Udvalgsstruktur
Et nyt byråd bestående af 29 medlemmer træder i kraft 1. januar 2018 med Søren Steen Andersen (V) i spidsen som borgmester.Det nuværende byråd har det seneste års tid diskuteret udvalgsstrukturen - det vil sige, hvor mange fagpolitiske udvalg der skal være, og hvad de enkelte udvalg skal indeholde af arbejdsområder.

Som en følge deraf og en følge af konstitueringsaftalen bliver der nedsat fire faste udvalg med følgende områder:

Beskæftigelse, Erhverv og Kultur (med Socialdemokratiet som formand)

Miljø, Teknik og Plan (med Venstre som formand)

Social og Sundhed (med Socialdemokratiet som formand)

Uddannelse, Børn og Familie (med SF som formand)

Derudover er der Økonomiudvalget (hvor borgmesteren altid er formand).

Hvert fagudvalg får syv medlemmer, mens Økonomiudvalget får ni.

Brug for Finn

Socialdemokratiet har også fundet frem til, at Finn Brunse - efter han har brugt de seneste par år i en mere tilbagetrukken rolle som støtte for Charlotte Vincentz Petersen - kan bruge sine kræfter og viden godt i Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget.

- Finn har noget erfaring og kompetencer, som vi kan bruge, og han har sagt ja til at arbejde med de udfordringer, der er i det udvalg. Det er noget, der ligger lige til højrebenet, fordi vi har vedtaget en erhvervs- og vækstplan, der skal foldes ud. Men en af vores mærkesager her er integration og at få flyttet vores borgere rundt i hele kommunen, forklarer Charlotte Vincentz Petersen.

Dermed blev der ingen udvalgsformandspost til hende. Men det har hun heller ikke haft planer om.

- Når man siger ja til at være udvalgsformand, så ligger der en stor arbejdsmængde i det, og det får man også 250.000 kr. for. Jeg har ikke et arbejde, hvor jeg kan gå lidt til side, for jeg er chef, og en chef på deltid duer bare ikke, siger Charlotte Vincentz Petersen, der er ansat ved 3F i Odense, hvor hun er formand for GOPS, der dækker området Grønt, Offentligt og Privat Service.

Hun får dog plads i Økonomiudvalget og i Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget.

Fra nytår vil der være fire fagudvalg plus Økonomiudvalget. Dermed bliver udvalgsstrukturen slanket, da der i den nuværende byrådsperiode - som kører på allersidste måned - er syv inklusiv Økonomiudvalget.

Derudover vil der blive oprettet midlertidige opgaveudvalg, som arbejder med ét emne ad gangen.

Nye udvalg: Erfarne S'er i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce