Nye tider på plejehjemmet


Nye tider på plejehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORNYELSE: Politikerne og beboerne tog de første spadestik på Strandgården

HAARBY: Med en usædvanlig blank spade blev fire muldrige stykker græstørv løftet op af Strandgårdens plæne.

Det første klarede borgmester Ole Møller, det næste tog socialudvalgsformand Jørgen Nyberg-Larsen, Erhardt Rasmussen gravede det tredje op og gav en hjælpende hånd til Karen Bæk, der ikke syntes, at hele højtideligheden skulle tilfalde mændene.

For hullet i græsplænen symboliserer, at ombygningen af Strandgården nu er i gang.

Første opgave bliver at opføre en ny fløj med 13 boliger og en ny hovedindgang.

Dernæst skal resten af Strandgården, der er fra 1972 og har plads til 24 beboere, gennemgå en total ombygning sammen med fem tilknyttede ældreboliger og to boliger i den tidligere forstanderbolig. Efter planen skal det hele stå færdigt i februar 2007.

Borgmester Ole Møller undlod ikke at bemærke, at for hans skyld må håndværkerne gerne skynde sig lidt ekstra, så det nås inden kommunesammenlægningen.

For de fleste af gæsterne var grunden til at samles på Strandgården lige så meget en markering af, at hjemmet siden første 1. januar er blevet en del af Haarby's kommunale ældreomsorg efter 32 år som et af de Danske Diakonhjem.

Formålet, forklarede forvaltningschef Annette Balsgaard, er opnå fleksibilitet ved at flere kolleger kan hjælpe og afløse hinanden både i det daglige og ved sygdom og ferier.

Strandgårdens daglige leder Joan Christensen fortæller, at det dog kun er de to sygeplejersker, der helt får ændret arbejdssted som følge af den ny struktur.

Hun glædede sig ikke alene til et nyrenoveret plejehjem "eller hvad det kommer til at hedde", men også til et samarbejde og krav om udvikling.

Både ombygningerne og den nye struktur er forsøgt tilrettelagt, så det giver de mindst mulige forstyrrelser i brugernes hverdag.

Joan Christensen fortæller, at ombygningen er tilrettelagt, så alle beboere kan nøjes med at skulle flytte en gang. Ingen behøver midlertidig indkvartering i pavilloner eller lignende.

Arkitekt Søren Nielsen tog spaden med igen, så den kan få en indgravering og en dag blive hængt op i det nye Strandgården.

Nye tider på plejehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce