Til marts begynder flygtninge at flytte ind i den gamle politistation og retsbygning i Assens.

Assens: Dommeren og de to nævninge kommer ind. Der er komplet stilhed. Alle i salen rejser sig og venter nervøst på den tiltaltes dom.

Sådan kunne en retssag slutte i Assens Tinghus indtil 2007.

Det står i kontrast til, at lokalet inden sommer formodentligt vil være fyldt med syriske flygtninge, der er i gang med at kokkerere eksotisk mad eller finde sig en kold drik i køleskabet.

Retssalen er ved at blive ombygget til fælleskøkken, mens resten af retsbygningen skal bygges om til tyve værelser og fælles bade- og toiletfaciliteter.

Det samme sker i den gamle politistation overfor, hvor der bliver lavet plads til yderligere 27 flygtninge.

Målrettet unge flygtninge

Der bliver fælles køkken og bad i begge bygninger, og boformen kan minde om et kollegium. Det er kun godt, mener Jacob Lundgaard, integrationsmedarbejder i Assens Kommune.

- Det er rigtig godt til de unge flygtninge. Hvis vi sætter dem i en etværelses lejlighed, bliver de nemt ensomme. De er vant til store familier, og at der sker noget, siger han.

Og med de to bygninger oveni de eksisterende er Assens Kommune allerede godt i gang med at finde boliger til den kvote af flygtninge, den skal modtage i 2016. I alt omkring 400 inklusiv familiesammenføring.

- Med de bygninger vi nu har adgang til, regner vi med at være dækket ind indtil sommer. Det er vores mavefornemmelse. Men hvis vi får flere end forventet, klarer vi det også, siger Brian Korsgaard, leder af integrationsteamet i Assens Kommune.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Borgermøde: Bliv klogere på flygtningesituationen

Borgermøde: Bliv klogere på flygtningesituationen