Nye buskøreplaner skaber harme


Nye buskøreplaner skaber harme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anette Andersen overvejer at droppe sit job på Odense Universitetshospital, når Fynbus' nye køreplaner træder i kraft

EBBERUP: I dag er det dejligt bekvemt for Anette Andersen fra Ebberup, når hun skal på arbejde som sygeplejerske på strålebehandlingsafdelingen på Odense Universitetshospital (OUH).

Hun går få hundrede meter fra hjemmet på Højtoften til bustoppestedet på Ebberupvej og tager bus 850 mod Odense klokken 6.21 og står af knap en time senere uden for OUH.

Men når kalenderen viser 24. august, ved Anette Andersen ikke, hvordan hun skal komme på arbejde. For den dag træder Fynbus' nye køreplaner i kraft.

Bussen kommer i stedet til at hedde 110, og afgangen er rykket to minutter til klokken 6.19. Problemet er dog, at bussen kører en ny rute i Odense.

- Bussen kommer slet ikke i nærheden af OUH. Alternativet er, at jeg må cykle to-tre kilometer op til Odense-landevejen og tage en anden bus. Jeg har ikke noget imod at skulle cykle, men det forlænger den transporttid på en time, jeg har i dag. Smertegrænsen er to timer i alt, når jeg har tre børn, hus, have og sport at tænke på, siger Anette Andersen.

Mangler information

Hun klandrer Fynbus for manglende information omkring de nye køreplaner.

Da hun hørte om de generelle ændringer, måtte hun selv på nettet for at finde ud af, hvad det betød for hende, og det er hun ikke blevet meget klogere af.

Den 3. august sendte hendes mand Erik Andersen en mail til Fynbus og bad om hjælp, men han har endnu ikke fået svar, og heller ikke Anette Andersen har modtaget respons på en henvendelse, hun sendte i fredags.

- Informationen er for dårlig. Jeg spurgte buschaufføren om de nye køreplaner, men han vidste ikke noget om dem. Jeg har også søgt på deres hjemmeside om at komme fra Ebberup til OUH, og resultatet blev, at jeg skulle af sted klokken 4.28 og vente i Assens, inden jeg kunne komme videre, forklarer Anette Andersen.

Hun er tæt på at droppe bussen, hvis ikke busselskabet kan fortælle hende, hvad hun skal gøre.

- Hvis man vil have folk over i den kollektive transport, gør man det ikke på denne måde. For det, jeg gør nu, er at kigge på, hvad en lille bil koster, eller også må jeg søge job i lokalområdet, siger Anette Andersen, som har arbejdet på OUH i 10 år.
Køreplansskift
24. august er datoen, hvor Fynbus' nye køreplaner får premiere.

Samme dag bliver zonerne og taksterne harmoniseret.

Oprindeligt var det meningen, at ændringerne skulle virke fra den 29. juni, men af hensyn til fristen for varsling til entreprenører og chauffører blev det udskudt.

Se mere på www.fynbus.dk.

Nye buskøreplaner skaber harme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce