Andebølle Vandværk håber snart igen at kunne levere rent vand til forbrugerne.

Andebølle: Hvor Sønderby Vandværk mangler den sidste tilladelse til at lave en ny boring, har Andebølle Vandværk været i jorden.

Vandværket har gravet en råvandledning, og prøver viser, at vandet fra den er fri for pesticidet desphenyl-chloridazon. Men alligevel er det endnu ikke det vand, som flyder ud i hanerne til vandværkets forbrugere, fortæller formand for Andebølle Vandværk, Knud-Erik Poulsen.

Det viser sig nemlig, at vandet skal tilsættes et stof for at blive helt rent.

- Det er ved embedslægen nu, og i løbet af en måneds tid, og så får vi lov til at bruge det. Der er to andre steder Assens Kommune, hvor der er tilsætning, og hvor det kører perfekt. Derfor mener jeg egentlig ikke, at man skal gøre noget stort ud af det, siger Knud-Erik Poulsen, der håber, at Assens Kommune, når svaret fra embedslægen er kommet, vil arbejde hurtigt.

- Jeg vil bare have, at vi får lov til at pumpe det, bruge det og tage nogle prøver. Og når prøverne er i orden, så mener jeg, at vi skal have lov til at bruge det. Der er lovgivning, vi skal overholde, men jeg ser gerne, at vi hurtigst muligt kommer i gang med at levere rent vand. Vi vil have rent vand, og det er det vigtigste nu, siger Knud-Erik Poulsen.

Kortslutning

Knud-Erik Poulsen oplyser, at der er flere nye boringer på vej. Senest til maj bores den næste, så vandværket igen - forhåbentlig - har to boringer uden pesticider.

Den nye boring er 150 meter fra den nuværende, og vandværket har forlods søgt om to nye.

- Det er for, hvis den ene kikser, så har vi udset os et sted mere, vi vil bore. Vi har fire huller på den grund, hvor vi er nu, og der mener vores boremester at ved at rydde og tage en boring op, så kan vi gå ned og få et rent lag.

- Vi har konstateret, de to boringer kortslutter. Det vil sige, det øverste lag forurener det nederste lag. Der har boremesteren erfaring i, at når vi lukker af og får en boring ned, kan vi komme udenom det forurenede lag og ned til det rene, siger Knud-Erik Poulsen.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Sønderby Vandværk vil dybere ned

Sønderby Vandværk vil dybere ned

Stadig uvished i Melby og Kærum

Stadig uvished i Melby og Kærum