Nybyggerne i Ebberup

Et villabyggeri er i gang på vejen Stubben 10 i Ebberup i 1974. Foto: Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Arkiv

Nybyggerne i Ebberup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 28. februar kan man høre historien om dengang, parcelhuskvarterne skød op i en fart i Ebberup.

Ebberup: Når de obligatoriske punkter på dagsordenen er gennemgået ved Kærum-Sønderby Lokalhistorisk Forenings generalforsamling i festsalen på Ebberup Skole onsdag den 28. februar, er der mulighed for at høre fortællingen om det, der bliver kaldt for "Nybyggerne på Sønderby Prærie".

- I år vil vi kaste lys over en vigtig periode i Ebberups nyere historie. En historie, der tog sin begyndelse omkring 1960, da de første parcelhuse skød op i forlængelse af Nyvej. De næste årtier udviklede området sig rundt om Ebberupskolen. Både den gamle Sønderby Kommune og den ny og større Assens Kommune købte jord op til byudviklingen. Det skete ikke altid med ejernes gode vilje, så ekspropriering kom på tale, fortæller Marianne Hildebrandt fra Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Forening.

Ligesom i det store Amerika måtte også de indfødte på "Sønderby Prærie" forlade deres hjem for at gøre plads til nybyggerne og fremskridtet. Her slutter historien imidlertid ikke. Flere parcelhuskvarterer er siden kommet til, og Assens Kommune reklamerer stadig for ledige byggegrunde i Ebberup.

Inden deltagerne kaster sig over kaffen, retter foreningen opmærksomheden mod parcelhuskvartererne, husejerne og det liv, de levede og stadig udfolder bag hækkene og i fællesskab med naboer og venner.

Flere af byens borgere vil fortælle om netop deres tid som nybyggere og parcelhusejere i Ebberup.

- Det er foreningens håb, at denne aften bliver startskuddet til at samle erindringer, dokumenter og fotos ind fra mange huse og beboere og fra alle de nye kvarterer. Vi har planer om at udstille det indkomne på Arkivernes Dag i november næste år, siger Marianne Hildebrandt.

Alle er velkomne til arrangementet, oplyser Kærum-Sønderby Lokalhistoriske Forening.

Nybyggerne i Ebberup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce