Steen Søgaard fra Jelling er Assens Kommunes nye landdistriktskoordinator

Udkantsdanmark. Til salg-skilte og folkevandring mod de store byer.

Udsigterne for landsbysamfundene bliver ofte malet i dystre farver. Men der er masser af eksempler på, at man kan vende udviklingen.

Det mener Assens Kommunes nye landdistriktskoordinator Steen Søgaard, der mandag overtog tøjlerne efter Anja Knudsen, der stoppede ved årsskiftet. Nu er det ham, der skal bistå landsbyerne på udviklingsvejen.

- Der er eksempler fra Vestjylland, som jeg vil mene er mere udkantsdanmark end Assens, hvor det er lykkedes at tiltrække tilflyttere fra København.

- Det er et spørgsmål om enten at grave sig ned og sige: Hvor mange er flyttet i år, eller: Hvad er det, vi kan. Der er jeg tilhænger af det sidste, siger Steen Søgaard, der også gerne slår et slag for samarbejde på tværs af landsbyer.

For behøver der være en af hver, hvis nabolandsbyen tre kilometer væk har de samme servicetilbud? Her tænker han både på kommunale tilbud som skoler og daginstitutioner og på forsamlingshuse og forretningslivet.

I Fyens Stiftstidende søndag og på www.mitfyn.dk kan du læse mere om, hvad Steen Søgaards arbejdsopgaver bliver.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.