Både på Salbrovadskolen og Assensskolen er man positive over for, at der kommer en ny fælles skoleleder, da det kan give et bedre samarbejde skolerne i mellem.

Assens/Salbrovad: Når det nye skoleår ringer ind til sommer, bliver det med et nyt ansigt, som både Salbrovadskolen og Assensskolen skal lære at kende. For her starter en ny leder i den nyoprettet stilling som fælles leder for begge skoler, som var en del af Model 2 på skole- og dagtilbudsområdet, der blev vedtaget på byrådsmødet 22. februar.

Og inden for en overskuelig fremtid vil jobopslaget til den nye stilling komme ud. Hos de to skolebestyrelser ser man frem til den nye ledelseskonstruktion med en fælles leder og en viceskoleleder på begge skoler.

- Jeg er godt klar over, at meget af ledelsestiden vil han eller hende bruge i Assens, da det er en større skole. Men samtidig tror jeg, at det kun vil være til gavn, at man får en fælles leder, som er øverste leder på begge skoler, og at man har to viceskoleledere på hver sin matrikel, siger Camilla Bebe Madsen, formand Salbrovadskolens bestyrelse.

Styrker samarbejdet

Marianne Toftegaard Hansen, formand Assensskolens bestyrelse, supplerer:

- Vedkommende kan måske se nogle ting, hvor man kunne lave noget sammen. Lige nu kunne vi også godt vælge at lave noget sammen med Salbrovad, men det bliver noget anderledes, at der sidder en og har sit fokus på, hvad der sker på de to skoler og bedre kan se nogle af de sammenhænge, hvor man kunne lave noget sammen.

- Det er i hvert fald det, vi ser, der kunne være det positive i det. At man har et andet blik for de to skoler, end man vil have nu, hvor det er sådan, hvad har vi nu hørt, og snakker I med nogen, siger Marianne Toftegaard Hansen.

Det er Camilla Bebe Madsen helt enig i.

- Står vi i den situation, vi mangler en musiklærer, kan det være, der er en i Assens, som kan få nogle timer ude hos os. Jeg ser det som en mulighed for, at man kan sparre med hinanden og få et større netværk til at køre.

Viceskolelederne på Salbrovadskolen og Assensskolens bliver henholdsvis Henrik Hansen og Gun Løvschal, som nu henholdsvis er skoleleder og konstitueret skoleder på de to skoler.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
Skolebestyrelse ser positivt på ny leder: - Vi får et godt team

Skolebestyrelse ser positivt på ny leder: - Vi får et godt team

Skole har fundet sin nye leder: Hentes fra lukket skole

Skole har fundet sin nye leder: Hentes fra lukket skole

Glamsbjerg skal også have ny leder: Treklangen er vigtig

Glamsbjerg skal også have ny leder: Treklangen er vigtig