Ny sø: Opgravet materiale skal ikke nødvendigvis planeres ud

Sådan så der ud ved søen ved Solevadvej i starten af december. Arkivfoto: Martin Kloster

Ny sø: Opgravet materiale skal ikke nødvendigvis planeres ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solevad: En meget omtalt sø ved Solevadvej ved Frankfri har skabt debat over året. Men Assens Kommune betragter søen som færdigetableret, selv om der ikke var planeret ud, da søen skulle stå færdig senest den 6. december.

Ifølge landzonetilladelsen står der, foruden at det kun måtte tage tre uger at anlægge søen, at "opgravet materiale i tilfælde af udspredning på øvrige arealer planeres ud i et lag, som er maksimalt 30 cm tykt".

Men ifølge Mona Nielsen, teknisk designer ved Assens Kommunes Plan- og Kulturafdeling, er søen altså færdig. Det fortalte hun i en artikel i Fyens Stiftstidende 8. december. Opgravet materiale skal ikke nødvendigvis planeres ud, fortæller hun.

- Det er ikke et krav, at det skal planeres ud. Det er, at hvis det skal planeres ud, så er det med vilkår om maks. 30 cm tykkelse. Det er også det, der står. Der står ikke, det skal planeres ud, svarer Mona Nielsen.

Hun henviser til, der står "i tilfælde af udspredning".

- Skal det jord, der eventuelt stadig ligger derude, så planeres ud?

- Det tænker jeg ikke, fortæller Mona Nielsen.

- Men hvis det var, det blev planeret ud, skulle det så være gjort inden de tre uger?

- Nej, det kan godt gøres efter. Det er ikke noget vi stiller vilkår om som sådan, svarer hun.

I artiklen 8. december fortalte hun, at landzonetilladelsen ikke stiller vilkår om, hvornår overskydende grus og sten skal være fjernet fra stedet.

- Selve søen skal være færdig (6. december, red.). Der skal hullet være gravet, og bredderne skal være lavet. Det er, hvad vores påbud går på, sagde Mona Nielsen.

Længere tid end forventet

Marianne Voldsgaard fik 31. marts en landzonetilladelse af Assens Kommune til at anlægge søen. Den skulle være lavet færdig inden for tre uger, men først godt otte måneder efter var søen færdiglavet - af flere forskellige grunde som dårligt vejr og en ødelagt gravemaskine. I hvert fald ifølge Lars Voldsgaard, der talsmand for projektet. Men flere beboere har været mere i tvivl om den forklaring.

Region Syddanmark vurderede i oktober, at der fandt en ulovlig erhvervsmæssig råstofindvinding sted ved søanlæggelsen. Regionen gav derfor et varsel om standsningspåbud til søbyggerne.

Ny sø: Opgravet materiale skal ikke nødvendigvis planeres ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce