Ny sø: Har følt sig chikaneret

Sådan så søen ved Solevadvej ud i uge 49, da søen ifølge Assens Kommune var færdig. Billedet er taget ude fra Solevadvej. Foto: Martin Kloster

Ny sø: Har følt sig chikaneret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Voldsgaard, hvis datter anlægger ny sø ved Solevadvej, fortæller, at hans datter føler sig bange og chikaneret. Der er begået hærværk, oplyser han.

Solevad: Den meget omtalte sø ved Solevadvej ved Frankfri er færdiglavet, ifølge Assens Kommune.

Det kunne Fyens Stiftstidende skrive forleden. Men snakken går stadig.

Lars Voldsgaard, hvis datter anlægger søen, er "talsmand" for søprojektet. Han fortæller, at hans datter føler sig bange og chikaneret efter al den polemik, der har været.

- Elskabet har været brudt op to gange, så der ikke var strøm i skurvognen (på arbejdspladsen, hvor søen laves, red.). Vejskiltene er næsten hver dag revet op og smidt ud i marken. Det sidste, der skete, er den gamle stenmur, siger Lars Voldsgaard.

Han henviser til den gamle stenmur indtil datteres hjem på Solevadvej, hvor der er ifølge Lars Voldsgaard bevidst er fjernet nogle sten, så den måske kan falde sammen. Der er vidner på det, siger han.

- Det er kun chikane, fortæller Lars Voldsgaard, som er godt træt af det.

Hestehegn er også klippet i stykker, nævner han.

For ham handler søen kun om, det er et søprojekt, fordi han godt kan lide natur, argumenterer Lars Voldsgaard.

- Nu får vi en flot sø, hvor naturen får bedre vilkår, siger han.

Ny sø ved Solevadvej
31. marts i år fik Lars Voldsgaards datter en landzonetilladelse til at etablere en sø på en mark ved Solevadvej ved Frankfri. Ifølge landzonetilladelsen måtte arbejdet med at etablere søen højest tage tre uger, bl.a. af hensyn til naboerne og for ikke at "forstyrre biologiske værdier".

Dog er der gået godt otte måneder - af flere forskellige grunde som dårligt vejr og en ødelagt gravemaskine, ifølge Lars Voldsgaard. Beboere i området har været mere i tvivl om den udlægning, og har ikke kunnet forstå, at Assens Kommune har tilladt det måtte tage så lang tid at anlægge søen.

Ikke enig

Han pointerer, der er tale om en sø og ikke en grusgrav. For 10.000 kubikmeter er der ikke nogen, der kan lave en grusgrav, mener Lars Voldsgaard.

- Det er en indtægt på 160.000 kr., fortæller han, og siger at alene lejen af gravemaskinen har kostet 150.000 kr.

- Der er ingen indkomst på det for mig, pointerer Lars Voldsgaard.

Region Syddanmark vurderede i oktober, der fandt en ulovlig erhvervsmæssig råstofindvinding sted ved søanlæggelsen. Regionen gav et varsel om standsningspåbud til søbyggerne.

Lars Voldsgaard mener, regionens vurdering var forkert. Men det kunne han ikke gøre noget ved.

- Man kan ikke argumentere med regionen. De er en myndighed, der bestemmer. Så kan man godt nok klage til en domstol. Der kan så komme et svar i løbet af et halvt år, siger han, og valgte ikke at gøre det.

Problemet var, at vognmændene ikke kunne køre jorden væk, fordi det ikke kunne graves hurtigere op end man ønskede, oplyser han.

I seneste artikel om sagen skrev Stiftstidende, at der ifølge landdonetilladelsen at videresalg af jord, som blev gravet ud, kun måtte være til eget forbrug og maksimalt 200 kubikmeter om året. Det er dog en forkert udlægning, oplyser Camilla Bjerre Scheffel, landskabsforvalter ved regionen.

De 200 kubikmeter er ikke relevante i den sammenhæng. Ikke-erhvervsmæssig råstofindvinding er kun relevant såfremt en lodsejer ønsker at indvinde til eget forbrug på egen ejendom. Dette er irrelevant ved søen, fordi der er tale om afsætning af overskudsjord. Men selve standsningspåbuddet går på, regionen mente, der blev afrømmet jord på et større areal, end der er blev givet tilladelse til at anlægge søen på.

Opdateret 14. december.

Ny sø: Har følt sig chikaneret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce