Ny kurs skal sættes for havnen

Assens Skal skal finde sin nye virkelighed efter at havnen blev kommunal ved årsskiftet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ny kurs skal sættes for havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiderne har ændret sig. Assens Havn kom ved årsskiftet igen på kommunale hænder. Så i de kommende måneder skal byrådet og to af udvalgene så småt begynde at tage stilling til, hvad der kan og skal ske for havnen fremover. Poul Poulsen (R) minder om, der ligger en visionsplan, som stadig gælder.

Assens: 1. januar blev Assens Havn igen en kommunal havn.

Havnen er dermed - efter at have været en kommunal selvstyrehavn med egen bestyrelse - kommet tilbage på rådhuset i Assens.

Men hvordan ser fremtiden ud for havnen i den kommende tid?

Overordnet fortæller borgmester Søren Steen Andersen (V), havnen er et kæmpe tema, der nu skal til at ses nærmere på.

- Havnen hviler stadig på, vi lavede en ejerstrategi i 2015 og vi vedtog strategiplanen. Det er de ben, havnen står på, fortæller borgmesteren.

Ejerstrategien levner mulighed for erhverv på nordre mole, det rekreative i midten og et skibsværft og de andre erhverv, der er. Kort og godt. Men den fortæller også, havnen fortsat skal være og udvikle sig som erhvervshavn inden for den vedtage visionsplan.

Kommunaldirektør Finn G. Johansen fortæller, at man fra kommunens side nu rent administrativt er vi ved at forberede arbejdet.

- Der bliver arbejdet på højtryk på at fremlægge noget i forhold til to konkrete politiske udvalg her på et af de kommende møder omkring helhedsplanen (for området, det er i udvalgene Miljø, Teknik og Plan og Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, red.), siger han.

Han vil ikke komme ind på, hvad det er her og nu, men siger dog:

- Der følger vi op på det, der stod i budgetaftalen: Hvordan kan man se hele det her område, for det er ikke kun havnen, man kigger på. Så meget kan jeg i hvert fald sige. Der er man ude og kigge bredere, siger kommunaldirektøren.

Assens Havn efter 1. januar
Udover visionsplanen, der er et overordnet mål for udviklingen af havneområdet, er der en ejerstrategi for Assens Havn. Det er en overordnet pejling for, hvad havnen kan og skal gøre - f.eks. mere erhvervsrettet eller mere turistrettet.

Havnen blev 1. januar igen en kommunal havn efter at have været en kommunal selvstyrehavn. Havnechef Ole Knudsen blev virksomhedsoverdraget i den forbindelse.

I stedet for, det var havnebestyrelsen som var Ole Knudsens "chef", er det nu Annette Bæk, miljø- og naturchef i kommunen. Havnen hører ind under Miljø,- Teknik- og Planudvalget.
Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V), fortæller, at Arkivfoto:Foto: Michael Bager
Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V), fortæller, at Arkivfoto:Foto: Michael Bager

Poulsen: Husk nu planen

Foreningen Assens Købstad har i en artikel f.eks. for nylig været ude med deres ønsker for havnen: At havnen både kan være erhverv, noget hoteldrift, konferencecenter og beboelse, slog formand for foreningen,Marc Roar Hintze, fast. Borgmesteren siger, man bl.a. også lytter til dem, når man snakker fremtidens havn.

Poul Poulsen (R), der i sin tid stemte imod havnen skulle være kommunal, er skeptisk over for, hvilken retning havnen er på vej imod.

- Min tilgang er, vi har en visionplan, der blev lagt i 2015. Det er den, der er styrende, siger han.

- Men så er det som om, der sker en masse tiltag som kan gå i en anden retning i og med at kommunen overtager havnen. Og så kommer der en helhedsplan, og foreningen Assens Købstad snakker om boliger på havnen og jordbassinerne. Hvad er det, der foregår?

Det spørger Poul Poulsen sig om, og siger:

- På en eller anden måde skal vi have alle de nye tiltag bragt i spil i forhold til den gamle visionsplan, der ligger, fordi vi kan ikke agere politisk imod det, vi har vedtaget, fortæller han.

Poul Poulsen, Radikale Venstre, mener at man skal huske på de gamle, vedtagne planer. Foto: Assens Kommune. Kasper Andersen KAFOTO
Poul Poulsen, Radikale Venstre, mener at man skal huske på de gamle, vedtagne planer. Foto: Assens Kommune. Kasper Andersen KAFOTO

Signalskifte

- Der ligger et signalskifte i, om man satser på erhverv eller på turisme og bolig (ved at havnen nu er blevet kommunal, red.), siger Poul Poulsen, og advarer om, det kan være i modstrid med, hvad der står i visionsplanen.

Han påpeger, reglerne for transport af gods er blevet ændret.

- Så der faktisk skal flyttes mere fra landtransport til vandtransport. Det har EU besluttet. Om det for betyder noget for Assens Havn - jeg aner det ikke, siger Poul Poulsen.

Ny kurs skal sættes for havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce