Ny havnecafe rykker nærmere


Ny havnecafe rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MAD: Havnebestyrelsen efterlyser interesserede, der selv vil bygge og drive havnekiosk

ASSENS: En ny havnekiosk på havnen i Assens er igen rykket et lille skridt nærmere, efter at havnebestyrelsen i annoncer har sendt den ud i en ny licitation.

I modsætning til i efteråret, hvor den gamle havnebestyrelse måtte opgive planen om at finde en forpagter til en forkromet havnekiosk, er det denne gang en såkaldt "omvendt licitation".

Det betyder, at tilbudsgiveren både selv skal opføre, drive og vedligeholde havnekiosken.

Brede rammer

Ifølge havnebestyrelsens formand, Peter Gleerup (DF), er rammerne store for den person, der er villig til at bygge på nogenlunde samme sted, hvor den nuværende havnegrill ligger på Nordre Havnevej - nabo til færgelejet for Baagø-færgen.

- Det skal bare passe ind i det nuværende miljø, siger Peter Gleerup.

Havnebestyrelsen vil gerne have en bygning på omkring 100 kvadratmeter, hvor der skal være cafe samt en bad- og toiletbygning.

Bad- og toiletbygningen lejes af havnebestyrelsen, men det skal passes og vedligeholdes af den kommende kioskejer.

Ifølge havnebestyrelsesformanden skal man sammen med teknisk forvaltning undersøge, om det er økonomisk forsvarligt at opvarme den nye kiosk med fjernvarme. Fjernvarmerørene ligger på modsatte side af de gamle jernbanespor, så derfor skal der graves en stikledning herfra og ned til molen.

Højvande

I udbudsmaterialet, som endnu ikke er renskrevet, fremgår det, at der ved byggeriet skal tages højde for højvandet.

Assens Havn er også indstillet på at servere udendørs-servering, ligesom der bliver mulighed for at søge en spiritusbevilling.

Ifølge Peter Gleerup vil en ny havnekiosk få svært ved at stå klar til indvielse allerede til den kommende sæson, men det vil han overlade til tilbudsgiverne at vurdere.

Foreløbigt skal forslag være kommunens tekniske forvaltning i hænde senest den 5. april, og så forventer Peter Gleerup at indkalde til et ekstraordinært bestyrelsesmøde "for at få sat lidt skub i tingene", som han formulerer det.

En endelig afklaring venter han dog først på bestyrelsens ordinære møde senere i april.

En ny havnekiosk og -cafe har været undervejs siden sidste sommer, hvor det daværende havneudvalg søgte en forpagter.

Efter langvarige forhandlinger, hvor man blandt andet forsøgte at presse en tilbudsgiver op i pris for at få dækket udgifterne til bygning af den forkromede havnekiosk, måtte planerne opgives, og overlades til den nye havnebestyrelse.

Ny havnecafe rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce