Første del af ombygningen og udvidelsen af Glamsbjerg Fritidscenter er klar til at blive taget i brug fra på mandag. Derefter venter det sidst arbejde.

Glamsbjerg: Der er gang i den i Glamsbjerg Fritidscenter denne formiddag.

Men det er ikke lyden af kondisko mod halgulv, fjerbolde, der smashes mod gulvet, eller skolebørn, der spiller håndbold.

I stedet bliver der boret og banket. Udvidelsen og ombygningen af fritidscentret er nemlig i fuld gang. Det har den været i flere måneder, og fra på mandag bliver nogle af de nye ekstra 1100 kvadratmeter taget i brug.

Glamsbjerg Fritidscenter

Glamsbjerg Fritidscenter er fra 1969. Dermed blev det en tilføjelse til friluftsbadet, som er fra 1935 og var en del Glamsbjerg Hotel.Friluftsbadet hører under fritidscentret.

I flere har der været arbejdet på at renovere og udvide centret, der har en af de højeste belægninger i Assens Kommune.

Sidste år gik ombygningen i gang. Den koster omkring 15 millioner kroner. Assens Kommune har bidraget med 4,8 millioner kroner til udbygningen.

Byggeriet forventes at være helt færdig 1. april. En officiel indvielse finder nok først sted på den anden side af sommerferien.

Den nye hal, multisalen, opholdstorvet og to nye omklædningsrum får lige nu de sidste hænder lagt på, så hallens brugere kan tage dem i brug.

- Multisalen er et af de lokaler, som jeg har set frem til at tage i brug, fordi vi har manglet sådan et rum. Vi har et lokale i kælderen, men det er for småt. Der er belægning i rummet allerede fra uge ni, siger Dennis Christensen, der er centerleder i Glamsbjerg Fritidscenter.

Rummet skal bruges til holdtræning, fitness, spinning og foreninger med mindre hold. Det kan også bruges til møder, for der bliver installeret av-udstyr.

Fleksibilitet

En ny hal er også klar til brug. Det er en halv hal, hvor der er plads til tre badmintonbaner, en minihåndboldbane eller en volleyballbane.

- Det giver os mere fleksibilitet, fordi vi så kan have et arrangement i den store hal, uden at det er på bekostning af noget andet, for de kan flytte i den lille hal. Vi kan ikke presse en håndboldkamp ind, men vi kan meget med den hal, siger Dennis Christensen om hallen, der måler ni meter i højden og er tiltænkt gymnastikken, badminton, taekwondo og håndbold for de mindste.

- Det betyder så, at de store kan få tid og plads til at træne to gange om ugen i den store hal

Ny indgang

I forbindelse med ombygningen bliver den gamle indgang afløst af en ny. Eller det vil sige, at den rykkes tilbage, hvor den tidligere har været. Her bliver der et 110 kvadratmeter stort lokale med glasfacade, så man kan kigge ind og kigge ud.

- Indgangen bliver samlet, så kan man gå derfra videre til de to haller, friluftsbadet og fitness. Nu er det sådan, at hvis der er nogle, der laver noget i hallen, så bliver de lidt forstyrret af dem, der kommer ind og skal bruge andre dele, siger Dennis Christensen.

Samtidig bliver cafeteriaet også mere fremtrædent.

- Vi åbner op, så man bedre kan se det. Det bliver åbent med jalousilåger, som kender fra katiner. Vi vil gerne have mere drift i køkkenet, og kernen er, at hvis folk, der bruger hallen, kommer forbi, så vil de mere det mere, end hvis de ikke gør. Vi håber, at det vil give et mersalg.

Det bliver også fra den nye indgang, at man kan komme i friluftsbadet.

- Vi har købt ekstra jord for at kunne lave den nye indgang. Kommunen ville gerne sælge det, og vi laver en ny sti, som går rundt om indgangspartiet, hvor man kun kan komme ind i den ene side, siger Dennis Christensen.

Indgangspartiet er et af de projekter, som ikke er færdigt endnu. Det samme gælder renoveringen af de gamle omklædningsrum. Det vil ske nu, hvor de nye omklædningsrum er færdige.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Halstrategi har hjulpet politikerne

Halstrategi har hjulpet politikerne

Udvalgsformand: Flere skal dyrke idræt

Udvalgsformand: Flere skal dyrke idræt