Ny forældreforening i Assens Kommune: - Nu er vi her

Assens Forældreorganisation er klar til at råbe vagt i gevær, hvis der i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret kommer besparelser på børneområdet på bordet. Som forældre eksempelvis gjorde (billedet), da der i 2018 blev sparet på ledelsen i den kommunale dagpleje. Arkivfoto: Martin Kloster

Ny forældreforening i Assens Kommune: - Nu er vi her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Forældreorganisation er efter stiftende generalforsamling klar til at udbrede kendskabet til den nye forening.

Glamsbjerg: Første store opgave for den nystiftede forening Assens Forældreorganisation bliver at udbrede kendskabet til foreningens eksistens. Det fortæller Camilla Lykke Sørensen, som på den stiftende generalforsamling 13. august blev valgt som formand.

- Der er allerede nogle stykker, der har spurgt til, hvordan man bliver medlem. Der er vel en 15 stykker, der har vist interesse, fortæller hun.

Foreningen skal dog have mange flere medlemmer, hvis den skal blive en relevant samarbejdspartner for Assens Kommune, og derfor vil bestyrelsen efter sit første møde 9. september, hvor man også skal afklare detaljer om medlemsskab og indmeldelse i foreningen, besøge daginstitutionerne i Assens Kommune for at skabe synlighed.

- Vi vil få lavet plakater til alle institutioner, og så har vi i arbejdsgruppen snakket om at tage ud til forældremøder og høre, om vi må få nogle minutter af forældrenes tid. Der er mange institutioner, der holder forældremøder i forbindelse med valg til bestyrelserne i efteråret. Jo flere medlemmer, vi kan blive, jo bedre, siger Camilla Lykke Sørensen, som tilføjer, at det dog først og fremmest er noget, bestyrelsen skal drøfte på sit møde i september.

Bestyrelsen
Bestyrelsen i Assens Forældreorganisation har konstitueret sig således: Camilla Lykke Sørensen (formand), Ebberup, Jacob Emil Hansen (næstformand), Glamsbjerg, Sidse Thomsen, Haarby, Heidi Jaska, Dreslette, og Pernille Borne fra Assens.

Suppleanter: Diana Laas Hansen, Haarby, Simone Lærke Hansen, Haarby, Jeanette Sandberg, Tommerup, og Diana Popa, Haarby.

Vil med til møder

Formålet med Assens Forældreorganisation er at være talerør for børn i alderen fra nul år til 3. klasse, og initiativet til foreningen opstod i kølvandet på de store besparelser, der i 2018 blev gennemført på børneområdet i Assens Kommune. Derfor vil den nye forening følge de kommende budgetforhandlinger i Assens Kommune intenst, deltage i byrådsmøder og invitere sig selv på kaffe hos udvalget for Uddannelse, Børn og Familie, fortæller den nyvalgte formand.

Camilla Lykke Sørensen er 32 år, bor i Ebberup, er mor til tre børn og tidligere formand for dagplejebestyrelsen i Assens Kommune. Hun var en af initiativtagerne til en demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner, som fandt sted i Assens 6. april i år.

Ønske om foredrag for ansatte

Assens Forældreorganisation er medlem af Forældrenes Landsforening (FOLA), og udgangspunktet er, at det er gratis for medlemmer, som også har meldt sig ind i FOLA, at være medlem af Assens Forældreorganisation. Den lokale forening får til gengæld en vis procentdel af kontigentindtægterne fra landsforeningen.

- Vi har ikke et ønske om en stor økonomi, men vi har for eksempel talt om, at det kunne være spændende at lave et aftenarrangement for alle ansatte i daginstitutionerne med Mette Carendi (psykolog og forfatter, red.), som holdt et oplæg ved vores stiftende generalforsamling og er en af de klogeste kvinder, jeg har hørt. Hun har for også holdt et forløb for ansatte i Greve Kommune og fortæller blandt andet om, at når du er presset og stresset, eksempelvis på din arbejdsplads, så er det første, der ryger, din evne til at vise empati, siger Camilla Lykke Sørensen.

Den nystiftede forening vil løbende melde nyheder ud på sin facebookside - Assens Forældreorganisation - eksempelvis information om, hvordan man melder sig ind i foreningen.

Ny forældreforening i Assens Kommune: - Nu er vi her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce