Knit'n'Jazz, strik- og jazzfestivalen i denne weekend i Aarup, fik en fin start på trods af det ujævne sommervejr. Den vender tilbage næste år, lover arrangør.

Aarup: I 1993 fik Charlotte Madsen lidt af en åbenbaring. Et kald. Hun opdagede filten.

- Hele mit liv har jeg syet og strikket, vævet og hæklet. Jeg har lavet eventyrfigurer i træ. Men så i '93 opdagede jeg filten, siger Charlotte Madsen, som bor i Bremervörde i Tyskland, fordi hendes mand er tysker.

Knit'n'Jazz

Bag Knit'n'Jazz-garnfestivallen i Aarup står Marie Louise Paustian og Anne-Stine Billund.Søndag fortsætter det. Programmet er: 

Kl. 09.30: Fugle med Arne & Carlos.

Kl. 10.00: Udstillerhal og plæne samt det hjemmestrikkede marked åbner. Der er filtning for børn. Du kan også lære at bygge dit eget, hæklede sjal og lære om dobbeltstrik.

Kl. 12.00: Catwalk.

Kl. 12.30: Filt med uld og sæbevand.

Kl. 13.30: Effektstrik.

Kl. 14.00: Koftejagten og kærlighed på pinde samt estiske strikkefinesser.

Kl. 16.00: Udstillerhal og plæne lukker.

Se hele programmet på isologregn.dk.

Hun er udstiller på den spritnye Knit'n'Jazz-garnfestival, som finder sted denne weekend i både Bredgade og Aaruphallen i Aarup.

Inde i den aldersstegne Aaruphal har Charlotte Madsen, oprindeligt fra Morud, sat et arsenal af sine livlige filtfigurer op.

I 1993 bladrede hun i en bog om filt og fik en glubende interesse for filten.

- Det var simpelthen bare mediet for mig at arbejde i, siger hun, mens hun holder en af sine unikke filtkreationer.

- De vil laves af mig, fortæller hun om sine figurer. For det kan hun mærke de vil.

- Det er formbart og blødt at arbejde med. Det kræver ikke særlig megen værktøj. Man behøver ikke andet end uld og varmt vand, og hvad man ellers skal bruge finder man i køkkenskufferne, fortæller Charlotte Madsen.

- Mange filtere er gået helt over til nålefilt, men jeg kan ikke slippe vandet, fordi det er ligesom magisk, siger Charlotte Madsen.

- Ulden har sin egen vilje. Jeg prøver at tæmme den. Uld vil filte, siger den inkarnerede filt-createur.

Gentagelse

Måske skal vi også til at vænne os til, at Knit'n'Jazz vil "filtre" sig ind i vores bevidsthed. For garnfestivallen kommer igen næste år, sagde den ene af initiativtagerne, Marie Louise Paustian.

- Folk er så utroligt positive. De siger, det er et utroligt flot arrangement. Og mændene har forstået, der er whiskysmagning og en lille Porsche, man kan kigge på!

- Det bliver en tradition. Det bliver anden weekend i august næste år, det har vi besluttet, siger Marie Louise Paustian, som arranger eventet med Anne-Stine Billund.

Og selv om der kom regn først på eftermiddagen, kunne det ikke fjerne hendes smilerynker, efter de første par timer var gået godt med et pænt fremmøde.

Strik og jazz fletter åbenbart godt sammen. Det mente udstilleren Bente Lavsen også. Hun havde taget turen fra hovedstaden til Aarup for at udstille.

- Det er hyggeligt og der er gode forhold. Vi kommer til garnfestivaller rundt omkring i landet. Der er ikke så mange, så derfor kom vi i dag, siger Bente Lavsen.

Det var Anne-Stine Billund, som fandt på at knytte knit - engelsk for strik - sammen med jazz, fordi knit ellers havde været for smal en metervare, mente initiativtagerne.

Valgkampen er startet

Knit'n'Jazz kunne visse personer måske også finde på at kalde Knit'n'Jazz'n'Politik.

Både Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Liberal Alliance var nogle af de partier, avisen så var på gaden i Aarup med politiske stande og politiske paroler før kommunalvalgkampen for alvor brager derudaf' til efteråret.

- Der er altid valgkamp. Når der er så mange mennesker, så har man mulighed for at snakke med folk om, hvad der interesserer folk, siger Jimmy Steen Eriksen fra Liberal Alliance.

I den magenta-farvede pavillon midt på Bredgade mente Poul Poulsen fra Radikale ikke, det decideret var en valgkamp.

- Vi snakker med folk. Det er hele konceptet. I dag er en radikal-samtale-dag, vi fører ikke valgkamp, ikke i traditionel forstand, betoner Poul Poulsen.

Men lur os om han nu ikke alligevel er ude på at strikke et politisk budskab sammen - bare uden jazz.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
- Mere end forventet

- Mere end forventet