Koppenbjerg Emballage har overtaget produktionen af paller og kasser fra Koppenbjerg Savværk og Trælast

Koppenbjerg: I løbet af de 5½ år Peter Rosendahl arbejdede som virksomhedskonsulent i Væksthus Syddanmark talte han med 300 virksomheder.

- Det var min opgave at spotte virksomheder med vækstpotentiale, fortæller Peer Rosendahl.

Koppenbjerg Savværk og Trælasthandel var en af de 300 virksomheder, men samtalen handlede ikke så meget om vækst.

- Jeg var interesseret i afvikling og ikke udvikling, siger Bent Jensen med et lille smil.

Peter Rosendahl øjnede vækstmuligheder i Koppenbjergs produktion af engangs træpaller og -emballage, og da han havde mod på at skifte side, tog Bent Jensen og Peter Rosendahl kontakt til en virksomhedsmægler med henblik på overtagelse.

Peter Rosendahl havde inden da talt med 25 virksomheder om ejerskifte.

- Så jeg kendte processen. Normalt tager et ejerskifte et år, men det her gik ekstremt hurtigt. Vi begyndte processen primo oktober 2015 og sluttede ultimo november, fortæller Peter Rosendahl.

Resultatet blev, at Peter Rosendahl pr. januar overtog produktionen af emballage, som blev lagt i et nyt selskab Koppenbjerg Emballage A/S, mens Bent Jensen fortsætter med at drive savværket og trælasthandelen.

Der er tale om et glidende generationsskifte, idet Bent Jensen fortsætter i det nye selskab i tre måneder for at oplære Peter Rosendahl i de særlige forhold om produktion og salg af paller og kasser.

- Vores emballage har større værdi for vores kunder, fordi der er tale om kundetilpassede kasser og paller, siger Peter Rosendahl.

Derfor skal han vide, hvordan paller og kasser skal konstrueres, sådan at en vare - typisk fra maskinindustrien - kan nå sikkert frem til en kunde - ofte i udlandet.

- Heldigvis har jeg teknisk flair, så var jeg ikke blevet økonom, var jeg blevet ingeniør, siger Peter Rosendahl.

Væksten skal komme både fra nye og gamle kunder.

- Der er ved at komme gang i hjulene hos produktionsvirksomhederne, og det betyder et øget behov for paller og kasser, siger Peter Rosendahl.

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.