Planen for en nødcampingplads under folkedansernes og spillemændenes landsstævne i uge 30 er godkendt.

Assens: En midlertidig campingplads er på vej til Assens.

Under Landsforeningen Danske Folkedansere samt Spillemandskredsens årlige landsstævne, der i år afvikles i Assens, bliver der oprettet nødcamping ved Arena Assens. Det er godkendt af både arenaen og byrådet.

Ifølge Kaj Friis, som er næstformand i Assens Folkedansere og næstformand i stævneudvalget, vil op mod 400-500 personer sandsynligvis overnatte på den midlertidige campingplads. Det er omkring halvdelen af det forventede antal deltagere.

- Der er tradition for at oprette nødcamping under stævnet, siger Kaj Friis.

Han forklarer, at campingpladsen bliver indrettet med en almindelig afdeling, primært til campingvogne, samt en familiecamp og en ungecamp.

- Her kan de unge samles, og de behøver ikke at være stille om aftenen, forklarer han.

Der bliver også mulighed for at overnatte på Pilehaveskolen for de, der ikke gider at sove i telt eller campingvogn, tilføjer Kaj Friis.

Det koster 300 kroner for en uge, uanset om man vælger det ene eller det andet.

Erfaringerne viser, at mange af stævnets deltagere vælger alternative overnatningsmuligheder, siger Kaj Friis.

- Det er jo primitivt. Der er ikke strøm. De eneste faciliteter, der er, er toiletter. Man kan gå i bad i hallen, lyder det fra Kaj Friis.

Derfor kommer lokalområdet også til at nyde godt af de mange folkedansere og spillemænd, der indtager i byen i uge 30, hvor der også holdes Assens For Fulde Sejl, mener han.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.