Sådan kan det løses

Hvis du ser et slaghul i vejen, kan du direkte rapportere det ind til Assens Kommune på en app.

Assens: Ser du et slaghul i vejen, så fortvivl ej.

Hjælpen kan være lige på "vej". For Assens Kommune har lavet en app, du kan downloade til din smartphone og skrive, hvor hullet er. Den hedder "Assens Borgertip" og findes i App Store og Google Play.

Med applikationen kan du indberette skader eller andre forhold på kommunale arealer direkte til Assens Kommune. Kommunen kan så se din position ved, at du forinden skal tænde gps'en i din smartphone.

Når kommunen registrerer tippet - f.eks. at der er et slaghul i Sandager, og det er jo ikke alt, kommunen selv opdager - kan vejfolkene køre ud og lappe slaghullerne.

Fyens Stiftstidende skrev allerede om denne mulighed i 2013, hvor vi testprøvede systemet. Der mistede vi dog signalet ude ved Storskovvej i Tommerup Stationsby. Men selv om vi mistede signalet, viste det sig, vi alligevel fik sendt oplysningerne om et slaghul ind til kommunen.

Sådan gør du

Hvis du vil bruge "Assens Borgertip", foregår det ved, at du selvfølgelig først skal hente app'en ned på din telefon først.

Dernæst skal du indberette et tip og beskrive hvilken type problem, der er tale om, så kommunen ved besked om skade og omfang. Det kan også dreje sig om f.eks. bjørneklo. Du kan tage et billede af skaden og sende den med ind. Du skal angive positionen for dit tip. Og så trykker du ellers bare indsend. Du får så automatisk besked, når skaden er udbedret.

Applikationen er udviklet af landinspektørfirmaet LE34 A/S.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
4
Huller i vejene koster millioner af kroner

Huller i vejene koster millioner af kroner

Huller i vejnettet: Der skal overblik over det

Huller i vejnettet: Der skal overblik over det