Ny DR-serie: Gummerup-dreng i stor tv-rolle

Jesper Riefenstahl (tredje fra venstre) spiller en vigtig rolle i Dr's nye serie 'Fred til lands'. Han er opvokset i Gummerup. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Ny DR-serie: Gummerup-dreng i stor tv-rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Riefenstahl fra Gummerup har en betydelig rolle i DR Dramas nye søndags-serie, der bliver sendt i efteråret.

Gummerup/Frøbjerg: Selvom det er første gang, Jesper Riefensthal spiller med i en stor DR-serie, er han alligevel på hjemmebane. Den 40-årige skuespiller er født og opvokset i Gummerup, hvor hans forældre stadig bor, og har ikke på noget tidspunkt været langt fra sin hjemegn under optagelserne til 'Fred til lands'. Hele serien er optaget i Assens Kommune.

- Jeg har en stor kærlighed til egnen. Det kan mærkes i maven. Når jeg kører over en af de to broer (Lillebæltsbroerne, red.), er jeg hjemme. Så begynder jeg at lægge mærke til omgivelserne og husene omkring mig. Nogle gange tænker jeg, at der kunne jeg måske godt bo engang, fortæller Jesper Riefensthal.

I 'Fred til lands' spiller han Tom, en stille, rolig og ordentlig fyr, som bliver terroriseret af Mike, byens plageånd. Jesper Riefensthal ser mange ligheder mellem sig selv og den rolle, han spiller i serien.

- Tom holder sig lidt for sig selv, er fodboldtræner for drengeholdet og prøver egentlig bare at få en god dagligdag, fortæller han.

- Der er rigtig mange sammenfald, både i geografi og interesser, så det kommer egentlig ret let til mig, for jeg forstår ham godt. Jeg er heller ikke den, der farer frem, fortsætter Jesper Riefenstahl.

- Det er skidespændende

Jesper Riefenstahl er uddannet på Odense Teater i 2006 og er fast tilknyttet truppen på Mungo Park Kolding. Måske har du set ham på det store lærred - han har både spillet med i Dirch, Hjemve, Hvidsten Gruppen, Kvinden i Buret samt tv-serierne Dicte og Badehotellet.

Nu kommer han på skærmen i allerbedste sendetid, otte søndage på DR1.

- Det er skidespændende. Jeg har aldrig skulle være kendt, men har taget alt det teaterarbejde, jeg kunne bide i, slutter Jesper Riefenstahl.

Ny DR-serie: Gummerup-dreng i stor tv-rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce