Haarby Bageri åbnede torsdag i nye lokaler i den tidligere Netto-forretning i Algade.

Haarby: Der var kø lige fra morgenstunden efter rundstykker til to kroner og wienerstænger og jubilæumskringler på tilbud, da Haarby Bageris nye bagerudsalg torsdag åbnede i den tidligere Netto-forretning midt på byens hovedgade.

Flytningen af bageriet løber samlet op i fire millioner kroner, så jeg har aldrig skyldt så mange penge som nu.

Bagermester Allan Ringe, Haarby Bageri

Bagerst i det nyetablerede bageri havde bagermester Allan Ringe travlt med at fodre æltekarret med hvedemel fra store sække.

Haarby Bageris ansatte har fingre i tre tons dej om dagen, og selv om Allan Ringe kun havde nået at få tre timers søvn natten til torsdag, var han allerede fra klokken 5 i fuld vigør i det 250 kvadratmeter store bageri.

Allan Ringe købte først på året den markante ejendom i Algade 28 for 1,6 millioner kroner. Ejendommen har stået som lidt af en spøgelsesbygning i byen, siden Netto-forretningen rømmede den for syv år siden.

- Flytningen af bageriet løber samlet op i fire millioner kroner, så jeg har aldrig skyldt så mange penge som nu, siger Allan Ringe.

Han købte Haarby Bageri i 2007, og den første tid klarede han det hele selv med hjælp fra to lærlinge.

I dag har 36 personer et lønnummer i butik og bageri hos Haarby Bageri.

På den første dag var fem svende og to lærlinge beskæftiget med at producere brød i bageriet. Haarby Bageri leverer hver dag kager og brød til 15 udenbys modtagere med en halv snes Rema 1000-butikker i Vejle-Fredericia-området som de største aftagere.

- Vi har så travlt i øjeblikket, at jeg søger yderligere to lærlinge, siger Allan Ringe.

- En superflot forretning

Bagerfaget har ændret sig de senere år. Det fortæller Henning Juhl Nielsen fra Snave, mens han former franskbrød på et bord. Henning Juhl Nielsen vendte i oktober sidste år tilbage til sit oprindelige fag efter 17 år som postmedarbejder ved pakkecentret i Taulov.

- Det er ligesom at cykle. Når du først har fået det lært, glemmer du det aldrig. Jeg har en helt normal arbejdsdag fra klokken 7 til klokken 15, så det kan næsten ikke være bedre, mener Henning Juhl Nielsen.

I bagerforretningen voksede køen op ad formiddagen, og de tre ekspedienter måtte løbe stærkt for at klare efterspørgslen.

Mogens Andersen fra Assens stod næstsidst i køen. Han var på vej til arbejde på virksomheden Cremo i Glamsbjerg sammen med en kollega fra Brunshuse, da han lod sig lokke af de gode åbningstilbud i Haarby Bageri.

- Det er blevet en superflot forretning, lyder skudsmålet fra Mogens Andersen.

  • Plovgaard_Søren

    Af: