Nu sker det: 55 boliger på Plum-grunden i 2019

Sådan kommer det nye byggeri på Plum-grunden til at tage sig ud. Lange, slanke huse i to etager, der skal lede tankerne hen på bymarkerne, der tidligere stødte op til grunden og mere kompakte bygninger, der skal minde om træstakkene, der engang lå her. Det har også æret et af kravene fra kommunen, at noget af havearealet mellem træladen og bebyggelsen blev bevaret eller rettere genskabt. Tegning: Creo Arkkitekter

Nu sker det: 55 boliger på Plum-grunden i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En forladt industrigrund indleder forvandlingen til et centralt boligområde, når FAB-huse til september går i jorden ved den gamle tømmerlade.

Assens: Det har været undervejs længe, men efter sommerferien begynder der at ske noget. Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, er klar til at gå i jorden på Plum-grunden ved den gamle og fredede tømmerlade lige midt i Assens.

Her skal opføres 55 almennyttige boliger, der varierer i størrelse fra de mindste toværelsers på 60 kvadratmeter til de største fireværelsers på 120 kvadratmeter og i to plan. Der bliver seks torums, 43 trerums og seks firerums og et samlet areal på knap 5500 kvadratmeter.

De har været længe undervejs, men er nu så vidt, at projektchef Henrik Max Rasmussen, FAB, forventer, at første spadestik kan tages i september. Indflytningen kommer til at ske løbende fra begyndelsen af efteråret 2019 og frem til årsskiftet.

Da der er tale om almennyttigt byggeri, støtter Assens Kommune med 10 procent af anskaffelsessummen svarende til 10,9 mio kroner. Huslejen kommer til at ligge på 853 kroner om året pr. kvadratmeter. Det giver en månedlig leje på 8530 kroner for de største lejligheder og 4265 for de mindste.

Når de første lejligheder står færdige, er det aftalt med hovedentreprenøren, STB Byg fra Vejle, at lave et åbent hus-arrangement.

- Vi har haft en lang og tæt dialog med planafdelingen på grund af de lokalplanmæssige bestemmelser. Vi har også talt om, vi måske kunne have anvendt noget af det eksisterende, men det ville have kostet det dobbelte, derfor bygger vi ved siden af det eksisterende ...
Savværket er en af de bygninger, som ifølge den bevarende lokalplan skal bevares for eftertiden. Det er nu sikret med FAB's overtagelse af den. Her skal blandt andet være fælleshus for lejlighedsbebyggelsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Savværket er en af de bygninger, som ifølge den bevarende lokalplan skal bevares for eftertiden. Det er nu sikret med FAB's overtagelse af den. Her skal blandt andet være fælleshus for lejlighedsbebyggelsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lang proces

Det har været en langvarig proces at nå så vidt. Tilbage i 2015 erklærede FAB sig klar til at bygge på grunden, der har ligget øde midt i byen, siden Plum flyttede sine aktiviteter ud i periferien af Assens i 2004.

Det krævede, at Assens Kommune i første omgang fik grundkapitalen på 10 procent, som er et krav ved almennyttigt byggeri, indarbejdet i sit budget. Siden har det handlet om at få byggeriet tilpasset Assens Kommunes krav til dets udformning.

Da byrådet for eksempel skulle godkende det såkaldte skema A for et år siden, var tegningerne således ikke i overensstemmelse med de krav, kommunen stiller i bestræbelserne på at bevare kulturmiljøet, samtidig med at området udvikles.

Så sent som i denne uge var man hos Strøjer for at kigge på mursten. Også de skal godkendes af Assens Kommune, før bestillingen kan effektueres.

- Vi har haft en lang og tæt dialog med planafdelingen på grund af de lokalplanmæssige bestemmelser. Vi har også talt om, vi måske kunne have anvendt noget af det eksisterende, men det ville have kostet det dobbelte, derfor bygger vi ved siden af det eksisterende, fortæller projektchef os FAB Henrik Max Rasmussen.

Tidligere FAB-direktør Bent Bøllingtoft udtalte sidste år til Fyens Stiftstidende, at det er det længste forløb, boligselskabet har oplevet. Normalt kan den slags gennemføres på et årstid.

Savværket som fælleshus

I forbindelse med nybyggeriet har FAB aftalt med ejerne, Ejendomsselskabet Plum, at nedrive to gamle og skæmmende lagerbygninger.

Ligeledes hjælper FAB intentionerne i lokalplanen yderligere på vej, idet boligselskabet for nylig har købt ydereligere 1100 kvadratmeter af det samlede areal, nemlig dem hvor det tidligere savværk står. Det er en af de bygninger, der i lokalplanen er erklæret bevaringsværdig. Derfor vil det ydre i fremtiden komme til at fremstå som i dag.

Indvendig vil der dog ske en del ændringer, når det indrettes med fællesrum med anretterkøkken og toiletter samt depotrum til afdelingens beboere. Desuden vil der også være et kontor til brug for ejendomsadministratoren.

Der bliver adgang til de nye boliger fra Brydes Allé. Det bliver en ensrettet vej, så udkørsel kommer til at foregå via den offentlige parkeringsplads bag Østergade.

Nu sker det: 55 boliger på Plum-grunden i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce