MILJØ: Ophugger håber at slippe for bøde efter ny aftale med kommunen
GLAMSBJERG: Arbejdet med at rydde 18.000 kvadratmeter ved Holtevej for ca. 1000 bilvrag og andet skrot er gået i gang, bekræfter indehaveren af Holte Autoophug Peter Schultz.

Han har netop indgået en aftale med Glamsbjerg Kommunes tekniske udvalg om, at pladsen skal være totalt ryddet ryddet inden sommeren 2005.

Det vil koste Peter Schultz omkring en halv million kroner. Han håber derfor, at politiet i Assens vil lade ham slippe for at betale tvangsbøder på i alt 88.000 kroner. Dem er han idømt for at have biler stående i mere end et lag, og fordi de ikke er miljøbehandlede. Det sidste betyder, at bilerne ikke er tømt for olie, bremsevæsker, blybatterier mv. Peter Schultz' enmandsvirksomhed har ikke certifikat hertil efter de nye skærpede miljøregler.

- Der havde simpelthen hobet sig så meget op, at jeg ikke havde råd til at leve op til lovens krav, da den blev indført for et par år siden, forklarer Peter Schultz.

Kommunen meldte ham til politiet allerede i 2001, og da der siden ikke er sket store ændringer på pladsen, er tvangsbøderne vokset stille og roligt.

- Men nu da jeg har en klar aftale med kommune om rydning af pladsen, vil jeg kontakte politiet og bede om, at bøderne frafaldes. Jeg har simpelthen ikke råd til at betale både 88.000 i bøde og så måske en halv million for tømningen, siger Peter Schultz.

- Det er op til politiet, om de vil lade ham slippe. Bøderne er uden for vores interesseområde, efter at kommunen nu har fået en aftale siger formanden for teknisk udvalg, Knud Hansen (K).

Holte Autoophug blev politianmeldt, fordi kommunen ikke kunne leve med en så stor ophobning af bilvrag lige ud til alfarvej. Glamsbjerg markedsfører nemlig i disse år sig selv som grøn bosætningskommune. Desuden skal man nu i gang med en kampagne rettet mod såkaldte garagemekanikere, der har et eller to bilvrag stående.

- Aftalen med Peter Schultz er tilfredsstillende, hvis den opfyldes, siger Knud Hansen. Den indebærer, at ophugningspladsen inddeles i 10 etaper, som skal ryddes over to et halvt år med en i kvartalet.

- Vi dokumenterer løbende med foto og beskrivelser til udvalget, at der bliver ryddet effektivt op, siger lederen af kommunens tekniske forvaltning, Erik Tornøe. Første tjek tages 31. marts.

Peter Schultz har aftale med Fyns Jern og Metal i Odense om rydning af pladsen. Foruden godt 900 bilvrag skal der også fjernes olietanke, elektromotorer, militære trailere, mejetærskere mv.

- Der er tale om jern og metal af en vis værdi, som dog er stærkt afhængig af et ustabilt verdensmarked. Samtidig med rydningen fortsætter jeg min skrotkørsel, fortæller 58-årige Peter Schultz.
  • fyens.dk