Nu må Haarby vælge side


Nu må Haarby vælge side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Kommunesammenlægning på dagsordenen på ekstraordinært møde
HAARBY: Byrådet i Haarby har indkaldt til ekstraordinært møde på torsdag kl. 17.

Øverst på dagsordenen står en fremtidig kommunestruktur.

- Nu er det ved at være alvor. Det udvalg, vi har nedsat, bliver nødt til at vide, hvor Haarby Kommune står, siger borgmester Ole Møller (K).

- Det vil ikke nødvendigvis sige, det skal slås endegyldigt fast, hvem vi vil samarbejde med, men i hvert fald hvad vi vil lægge vægt på, tilføjer han dog.

I april, da kommunen skulle indsende høringssvar, var det kun et flertal, der kunne anbefale den brede kommunemodel, der kræver større kommuner, og der blev ikke taget stilling til, hvilke kommuner, Haarby i givet fald skal "giftes med".

S vender sig mod øst

Men inden sommerferien kom der udmeldinger fra Socialdemokratiet om, at man herfra foretrækker at vende sig mod øst. Omvendt har venstrepolitikere har udtalt, at de går ind for det nordvestfynske samarbejde. Og Ole Møller har udtalt, at han allerhelst så Haarby med i en kommune bestående af både Assens og Faaborg.

Men ud af dagsordensteksten er det umuligt at udlede, hvad der vil blive besluttet i Haarbys kommunale rådssal på torsdag.

- Det kommer helt an på, hvad politikerne vil på torsdag siger Ole Møller tvetydigt.

Forud for mødet er hverken fremlagt forslag eller indstillinger.

Lagt op til åben debat

Med mindre Økonomiudvalget, der skal holde møde på onsdag, fremkommer med en forslag, der kan lægges som en tilføjelse til dagsordenen, er der lagt op til en fuldstændig åben debat.

Forhandlingerne synes at have ligget nogenlunde stille i ferieugerne, men i nærmeste fremtid skal Haarbys repræ-sentanter til møde både med de seks vest- og højfynske kommuner og med Faaborg og Broby.

Ole Møller har en klar fornemmelse af, at forhandlingerne begynder at blive tættere. Formentlig er det en af årsagerne til, at det allerede inden sommerferien blev besluttet at holde dette ekstraordinære byrådsmøde mindre end en uge inden det ordinære møde onsdag 11. august.

Men der er også sat andre emner på programmet på torsdag.

Habilitetsproblemer

Blandt andet skal politikerne tage stilling til mulige habilitetsproblemer, når kommunens fremtidige skolestruktur skal diskuteres. Et spørgsmål, der især kan få betydning for børne- og kulturudvalgsformand Birgitte Claudi Risum (rad.) og Per Toft (S).

Nu må Haarby vælge side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce