En parabol sender hurtigt internet til øen, der indtil nu kun har haft adgang til internet via ældre telefonforbindelser.

Bågø: Dårlig mobil- og internetdækning har hidtil været en del af hverdagen på Bågø. Men nu lader det til, at i hvert fald den sidste del af problemet bliver løst. Yousee åbner for bredbånd på øen, og husstandene vil fremover kunne trække en forbindelse på mellem 30 og 100 Mbit/s via deres telefonstik. 30 Mbit/s er ifølge adskillige internetsider tilstrækkeligt til en families normale forbrug af streaming og internetsurfing.

Typisk vil teleselskaber grave et kabel ned og føre det ind i en lokal central, når der skal etableres bredbånd i et område. Men i tilfældet med øer vil det være en dyr løsning, da det vil kræve, at der lægges et søkabel i vandet. Derfor har Yousee valgt en anden løsning på Bågø, oplyser selskabet, der er en del af TDC Group, i en pressemeddelelse.

Den tekniske løsning indebærer, at Yousee har sat et nyt radiosignal op mellem to paraboler, der peger mod hinanden, så signalet på den måde bliver sendt til Bågø. Desuden har man opdateret udstyret i Yousees teknikskab på øen.

Da Folketingets transportudvalg i juni besøgte Bågø, var mobil- og internetdækningen et af de punkter, øens beboere drøftede med politikerne.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.