ASSENS: Niras-konsulenterne, som står for aktiveringen af ledige i Assens Kommune, kommer med på dagsordenen, når byrådspolitikerne, skal få dette års regns kab og de kommende års budgetter til at hænge sammen.

Det lykkedes ikke socialdemokraterne at samle flertal for, "at det meddeles Niras-konsulenterne, at Assens Kommune ikke ønsker at forlænge kontrakten på aktiveringsområdet", da Socialudvalget holdt møde. John Duus Hansen var fraværende, så partigruppen havde ikke flertal i udvalget.

Men hele socialudvalget var enig om, at der bør tages kontakt til nabokommuner, ikke mindst Glamsbjerg, for at undersøge, hvad de gør, om der er mulighed for at samarbejde om opgaven.

Og den socialdemokratiske gruppe vil have taget spørgsmålet med på førstkommende byrådsmøde, hvor der skal findes besparelser for et par millioner kroner.

Også sidste år forsøgte socialdemokrater at få stoppet en forlængelse af kontrakten med Niras-konsulenterne. Forslaget blev nedstemt, og kontrakten forlænget, men kun for et enkelt år.

- Men nu står vi med en ny situation, siger udvalgsformand Henrik Hansen (S).

Han forklarer, at hvis kontrakten skal forlænges i endnu et år, vil det kræve en tillægsbevilling på flere hundrede tusinde kroner alene for de sidste to måneder af 2004, ud over de fem mio. kroner for 2005.
  • fyens.dk