Netto-flytningen: Føler sig ikke hørt

Et af de store diskussionsemner i Assens i øjeblikket er Netto. Skal butikken have lov til at flytte fra Østergade inde i byen og ud til rundkørslen i udkanten af byen ved Fåborgvej, hvor den hvide bygning ses. Foreløbig mener et politisk flertal nej. Arkivfoto: Kim Rune

Netto-flytningen: Føler sig ikke hørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Handelsstandsforening indkaldte til møde om den mulige Netto-flytning mandag. Foreningen føler, at kommunen træffer en beslutning på et for løst grundlag.

Assens: Overhørt.

Det er følelsen hos Assens Handelsstandsforening i øjeblikket.

Handelsstandsforeningen føler sig overhørt af administrationen i Assens Kommune i sagen om Nettos mulige flytning fra Østergade 78 til Fåborgvej 14-16 i Assens, efter et politisk flertal i udvalget for Miljø, Teknik og Plan for nylig gjorde det klart, at de er imod en flytning efter en indstilling fra administrationen. Også et flertal i Økonomiudvalget mener det samme.

Handelsstandsforeningen synes ikke, at administrationen har vægtet sagen ordentligt. Derfor havde foreningen bedt om at få den sat på standby, så politikerne havde et ordentlig grundlag at beslutte sig ud fra.

I stedet føler Assens Handelsstandsforening, at sagen nu bevidst hastes igennem, og Nettos flytning stemmes ned.

Mandag aften holdt handelsstandsforeningen derfor et dialogmøde med både politikere og andre interessenter om flytningen. For at gøre det klart, at der er flere sider af sagen. Handelsstandsforeningens nye formand, boghandler Pernille Schreiner, Schreiners Bog & idé, fortæller på foreningens vegne, at man ikke kan forstå, kommunen har så travlt med at lukke sagen og træffe en beslutning.

- Vi beder om, at de lige lader være med at træffe en beslutning nu, så de træffer den rigtige beslutning, fortæller Pernille Schreiner.

Det er ikke alle, der har fået mulighed for at se de to rapporter, siger hun.

- Jeg synes, det er tankevækkende at al udvikling i Assens' gamle kommune er gået i stå efter kommunesammenlægningen ...
Netto-flytning i Assens
Fødevarekæden Netto pønser på at flytte deres butik fra Østergade 78 til rundkørslen ved Fåborgvej 14-16 i Assens.

Foreløbig har et politisk flertal i Assens Kommune i udvalget for Miljø, Teknik og Plan sagt nej. Det samme har Økonomiudvalget.

Byrådet afgør sagen 29. august.

Ikke godt at stå stille

ICP (Institut for Center-Planlægning A/S) og Cowi har lavet hver deres rapport om flytningen, som stritter i hver sin retning. ICP konkluderer, der ikke vil være butikker, der bliver lukningstruede i forbindelse med en flytning af Netto. Kundegrundlaget i oplandet er der. Cowi mener overordnet det modsatte.

- Vi føler, de har glemt at kigge på det hele, siger Pernille Schreiner og tænker selvfølgelig på ICP's konklusioner.

- Det værste, der kunne ske for en by, det er bare at stå stille, siger hun.

Assens by har inden for de seneste par år mistet tre dagligvarebutikker: Kiwi, Fakta ved Søndre Ringvej og Spar.

Giver arbejdspladser

Borgmester Søren Steen Andersen (V) deltog på mødet. Handelsstandsforeningen syntes ikke, borgmesteren helt svarede på, hvorfor sagen skal afgøres nu og på et for den for entydigt grundlag.

- Det virker som om, de frygter, at siger de ja nu, skal de sige ja til alt. At så kommer der otte supermarkeder mere, indskyder Pernille Schriener.

Men sådan er det ikke. Hvis der kommer et nyt supermarked, så er det en ny sag, siger hun.

- Netto vil jo også investere i byen (byggeriet koster ca. 30 mio. kr., red.). Der kommer også ekstra arbejdspladser. Det bliver en langt større Netto, siger Pernille Schreiner.

Administrationen anbefaler, at der i stedet arbejdes med at finde en anden attraktiv lokalitet i bymidten til Netto.

Men det er helt urealistisk mener Assens Handelsstandsforening. Bymidten er ikke gearet til det.

Netto-flytningen: Føler sig ikke hørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce