Assens: Malene Rye (EL), der i sensommeren stillede forslaget om, at Assens Kommune skulle etablere en skovbegravelsesplads, er helt uforstående over for modstanden mod det i Miljø- og Teknikudvalget. Her har tre medlemmer (R og S) stemt for og tre (V) imod, at arbejdes videre med sådan et projekt. Formand Hans Bjergegaard (DF) deltog ikke i mødet, derfor faldt forslaget på grund af stemmelighed.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg lidt rystet. Jeg har slet ikke tænkt den tanke, at det kunne falde. Det er jo ikke meningen, at det skulle være en udgift for kommunen, siger Malene Rye, der forestiller sig, at man kunne betale for en gravplads i skoven, som man også betaler for det på kirkegården.

- Det er en mærkelig måde at behandle 15 procent af borgerne på. Der er jo ikke andre muligheder, siger Malene Rye med henvisning til den del af kommunens borgere, der ikke er medlemmer af Folkekirken.

- Der er ikke andre begrundelser, end at man ikke vil vise det hensyn til dem, der ikke tror på Gud, konstaterer hun.

Om hun vil rejse forslaget igen, har hun ikke taget stilling til.

- Det er vigtigt for mig at respektere en demokratisk beslutning, siger hun.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.

Mere om emnet

Se alle
3-3: Forslag om skovbegravelsesplads faldt til jorden

3-3: Forslag om skovbegravelsesplads faldt til jorden