Nej til at bruge digitaliseringspulje på at lukke økonomisk hul

Byrådet besluttede i går, hvordan der skal spares 3,5 mio. kr. på 0-6 års området. Arkivfoto: Lasse Hansen

Nej til at bruge digitaliseringspulje på at lukke økonomisk hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser på 0-6 års området kommer ikke til at påvirke skolernes mulighed for at købe it-udstyr. - Vi har taget nok fra skolerne, lød det fra flertallet på byrådsmødet i går

Camilla Lykke Sørensen, initiativtager til et forældre-netværk, der skal sikre, at sparekniven ikke bliver svunget unødigt hårdt over børneområdet, var sammen med fire andre i netværket til byrådsmøde i går. Det ændrede dog ikke ved, at et flertal med V, K, SF og DF stemte for at spare 2 ud af 3,5 mio. kr. på 0-6 års området på stordriftsfordele samt at nedjustere et beløb pr. barn med 1,5 mio. kr.

Camilla Lykke Sørensen havde heller ikke troet andet.

- Det gik som forventet, men vi kom heller ikke med forhåbninger om, at vi kunne ændre noget. Vi kom for at vise dem, at vi holder øje med dem, sagde hun efter byrådsmødet.

Over for forslaget, som blev vedtaget, stod Socialdemokraternes forslag om at sløjfe digitaliseringspuljen på 2 mio. kr. Sara Emil Baaring (S) satte nogle ord på forslaget på byrådsmødet.

- Vi må ikke spare på de mindste. Det her er kernevelfærd, og det er vores yngste børn, vi taler om. Jeg kan ikke se, at vi kan fjerne flere hænder fra området, når vi ved, at der i perioder er seks børn pr. voksen i nogle af vores vuggestuer og 17 børn pr. voksen i vores børnehaver. Det handler om Ipads eller varme hænder.

Fakta
Kommunen skal spare 3,5 mio. kr. på 0-6 års området.

Besparelserne træder i kraft i 2018.

Et flertal bestående af V, DF, R og K stemte for at finde pengene på følgende måde:

Frivillig børnehavestart: 0,5 mio. kr.

Nedjustering af budget til pædagogiske assistentelever: 1 mio. kr.

Stordriftsfordele: 0,5 mio. kr.

Nedjustering af beløb pr. barn på dagtilbudsområdet: 1,5 mio. kr.

Skolerne har sparet nok

V, K og DF er dog ikke villige til at fjerne flere penge fra skolerne.

- Når vi i Venstre peger på den her løsning, så er det ikke et tilvalg af at spare på de mindste, men et fravalg af at spare på skolerne, sagde Karin Christiansen (V) og rettede i samme omgang henvendelse til Camilla Lykke Sørensen.

- Jeg har læst, at i avisen, at I vil arbejde imod udvalget, men jeg håber meget, at I vil arbejde med os, så vi kan få lavet de bedste løsninger.

Indbydelsen blev dog taget imod med en vis kølighed.

- Det her går begge veje. Vi bruger rigtig meget tid på at lave høringssvar, og hvis vi skal arbejde sammen, er de nødt til at høre på os. Det har de ikke gjort i denne omgang, lød det fra Camilla Lykke Sørensen.

Nyt forslag kom frem

Udover de to spareforslag, som blev præsenteret i dagsordenen, blev der også stemt om et helt tredje, som Poul Poulsen (R) stod bag.

- Jeg kan ikke støtte nogle af de fremsatte forslag, når jeg tænker på, at vi i 2016 alle skrev under på, at vi ville tænke fremad, være innovative og udvise rettidig omhu. Det synes jeg, vi skal holde fast i, og derfor synes jeg, at vi skal sende de 2 mio. kr. tilbage til udvalget og det arbejde, der skal laves i forbindelse med genopretniningsplanen vedrørende overførsler. De to ting skal tænkes sammen, så vi kommer lidt på forkant, lød det fra Poul Poulsen.

Og selv om der var flere, som gav udtryk for, at det var et fristende forslag at sige ja til, var det kun S og Poul Poulsen, der stemte for forslaget.

- Alt er bedre end at fjerne varme hænder, lød det fra Charlotte Vincent Pedersen (S), men det var Jens Henrik Thulesen Dahl ikke helt enig i.

- Det ville være uansvarlig at skubbe beslutningen foran os, sagde han.

Betina Signe Stick (DF) stemte blankt under alle tre afstemninger.

Nej til at bruge digitaliseringspulje på at lukke økonomisk hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce