Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Assens uddelte lørdag gratis humlebikasser og gav gode råd

Bodebjerg: Hvis du vil være sikker på, at der flytter en humlebi ind i din humlebikasse, så skal du have fat i en muserede.

Det forklarer Sven Rask, formand for Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Assens, som lørdag delte gratis humlebikasser ud.

Et projekt, som startede sidste år, hvor foreningen fik støtte fra Friluftsrådet og Veluxfonden til at producere 100 kasser. Det var dog ikke alle kasserne, der blev uddelt i 2015, så lørdag uddelte Sven Rask de sidste 30-40 trækasser fra sit hjem på Bodebjergvej 31.

Bier på tilbagetog

Bierne er på tilbagetog i den danske natur. Forskere peger på, at det blandt andet skyldes landbrugets dyrkning af monokulturer og brug af pesticider.

Derfor vil Danmarks Naturfredningsforening gerne opfordre folk til at gøre en indsats for bierne - i dette tilfælde humlebierne - i deres egne haver. Både for biernes skyld, men også for vores egen. Uden bier, ingen bestøvning.

Bier foretrækker musereder

Men nu tilbage til musereden:

- Hvis du har noget museurin, er du næsten sikker på succes, siger Sven Rask.

- Humlebier vil gerne bo i gamle musereder, så har du sådan en på lager, kan du lægge den ind i kassen. Du kan også prøve med en gammel fuglerede. Men bierne foretrækker museurin, forklarede han lørdag til morskab for forsamlingen, der dukkede op for at få fingre i en gratis humlebikasse.

Kassen er forsynet med et låg og to huller. Et indgangshul og et udluftningsrum. Kasserne indrettes med en muserede eller redemateriale, der er formet som en muserede, samt knastørre blade.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.