Henning Nielsen står bag Langedil Vin. Men meget tyder på, at hans vinproduktion ikke er gået til i flammerne, da en brand natten til mandag raserede hans lade.

Haarby: Da ilden natten til mandag raserede i den firelængede ejendom på Faaborgvej 43, var huset beboer, Henning Nielsen, ikke kun bekymret for inventaret, der stod i laden, hvor flammerne havde fat.

Han ejer og driver nemlig virksomheden Langedil Vin fra adressen, og hans produktionslokaler er på ejendommen.

- Jeg har mit produktionslokale og et fjernlager med vin i den bygning, der støder op til laden, der nu er brændt ned. Jeg har ikke været inde og kigge for at se, hvor store skader der er, for politiet har spærret det af, indtil teknikerne har undersøgt stedet.

- Men jeg kunne se, at de brandfolkene havde sprøjtet skum og vand på loftet over produktionslokalet. Noget af det var sevet ned, så der må være vandskader, siger Henning Nielsen, der dog ikke vil tage det alt for tungt, hvis det viser sig at være tilfældet.

- Vand kan jo ikke beskadige flasker, siger han.

- Men jeg ved ikke, hvad der er sket. Det får jeg at se, når undersøgelserne er færdige, og jeg må komme derind, siger Henning Nielsen, der kan glæde sig over, at de hundredevis af vinstokke på den 1,3 hektar store mark slet ikke er blevet berørt af nattens brand.

Siden 2009 har Henning Nielsen lavet vin - fire år efter de første vinstokke blev plantet. Langedil Vin laver hvid- og rosévin af druesorten Solaris.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
To brande i Haarby: - Det hele stod i flammer

To brande i Haarby: - Det hele stod i flammer

Politiets mistanke: To nattebrande i samme område kan være påsat

Politiets mistanke: To nattebrande i samme område kan være påsat